Afbeelding
Foto: MHM

Buitendijken uit Muiderberg leest MHM

Algemeen

MUIDERBERG - Jos Gunneweg en Jan de Beus van Stichting MHM hebben de eerste exemplaren van het vierde nummer van hun magazine Monumentaal & Historisch Muiderberg (MHM), met daarin het hoofdartikel over de bewoners van Buitendijken aangeboden aan degenen die daarin zijn geïnterviewd. Dat gebeurde bij een van die bewoners thuis. Het werd een gezellige leesclub, aldus Gunneweg.

De wijk Buitendijken, die bijna een verdubbeling van het inwonertal van Muiderberg betekende, kent een voorgeschiedenis van ruim dertig jaar. “Beginnend eind jaren 60 en eindigend in 2001 toen de laatste woningen aan de Scholekster / Tesselschadelaan werden opgeleverd. Het leek nu wel het moment om eens terug te kijken op de ontstaansgeschiedenis daarvan”, aldus Gunneweg, die verantwoordelijk is voor drie artikelen die respectievelijk gaan over ontwerp, bouw en de bewoners.

Gunneweg: “In laatste artikel komt een aantal Buitendijkers - oud en jonger, lang hier woonachtig of korter - aan het woord waarbij hen ook is gevraagd van waar zij kwamen. In tegenstelling tot de vorige, in deze aflevering niet in de eerste plaats de geschreven bronnen, maar verhalen van mensen over vroeger en nu. Oral history dus!”

Het magazine is een uitgave van stichting Monumentaal en Historisch Muiderberg, opgericht 6 november 2020 en wordt twee keer per jaar huis-aan-huis verspreid in Muiderberg en per post aan donateurs en andere relaties buiten het dorp toegezonden. Het blad is ook af te halen bij de adverteerders. Het is buiten Muiderberg ook in de verkoop à 6 euro bij boekhandel Los in Bussum. De uitgave wordt mede mogelijk gemaakt door donateurs en Muiderbergse ondernemers die adverteren in het blad. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant