Hart van Bussum: 'Stel fusie nog maar even uit' | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Hart van Bussum: 'Stel fusie nog maar even uit'

MUIDEN - Zorgen in Bussum nu de fusie dichterbij komt en er nog weinig concreet is over de KNSF en alle problemen eromheen: lokale partij Hart van Bussum wil de fusie uitstellen.

Dat staat in een notitie die de partij heeft opgesteld en wil bespreken in de Bussumse gemeenteraad. Hart van Bussum (de grootste partij in de raad, samen met de VVD) maakt zich grote zorgen over de financiële toekomst van de fusiegemeente (Bussum-Naarden-Muiden) en de kosten die de inwoners van Bussum hieraan via de OZB moeten bijdragen.

Het probleem wordt veroorzaakt door de grote financiële risico's in het KNSF-dossier in Muiden. Die zaak blijkt helemaal nog niet geregeld, zo zegt Hart van Bussum.

KNSF wil al heel lang het voormalige terrein van de Kruitfabriek ontwikkelen, maar komt er met de gemeente Muiden niet uit. Een en ander leidde tot een hoofdpijndossier van jewelste en een schadeclaim van 380 of misschien al 390 miljoen euro van KNSF aan het adres van Muiden. Als er niks gebeurt, komt die claim terecht bij de fusiegemeente, zo redeneert de partij.

In de notitie zegt Hart van Bussum: "Muiden heeft inmiddels een conceptbestemmingsplan voor het KNSF-terrein. De claim gaat van tafel als op 31 december 2014 een passend bestemmingsplan is vastgesteld dat op 31 december 2016 onherroepelijk is. Het probleem is dat het niet zeker is of dat lukt. Tegen het bestemmingsplan zijn namelijk zienswijzen (bezwaren) ingediend. Vertraging is daardoor aannemelijk."

Daar komt bij dat als onderdeel van de procedure een Vaststellingsovereenkomst (VOK) is opgesteld tussen Muiden en KNSF, waarvan de paragraaf met de financiële risico's geheim is. De raden in Bussum en Naarden hebben geen inzicht.

Lees verder in het MuiderNieuws


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>