Wijken Gooise Meren kriskras verdeeld over wethouders

MUIDEN - De vijf wethouders van Gooise Meren hebben allemaal drie of vier wijken kriskras door de hele gemeente toegewezen gekregen. Deze wijkwethouders zullen zich inzetten voor het maken van verbinding met en in wijken en buurten. Ze zullen naar de wijk toe inspirerend zijn, actief de wijk in trekken en aanwezig zijn bij evenementen en de wijkschouw en bovenal het bestuurlijke aanspreekpunt zijn.

Jan Franx wordt de wijkwethouder voor het centrum van Bussum (de woonkern), ook heeft hij het buitengebied Oost (Naarden richting Valkeveen) en in Naarden zal hij zich inzetten voor Rembrandtpark / Componistenkwartier en Bos van Bredius.
Muiderberg komt te vallen onder Gerben Struik. Hij zal verder in Bussum het Laarderwegkwartier en de Westerengh onder zijn hoede nemen.

Hendrik Boland krijgt als enige vier wijken. Het gaat om heel Muiden, het Naarderwoonbos, Naarden-Vesting en de wijk Godelinde in Bussum.

Handen vol
De in Naarden woonachtige wethouders Miriam van Meerten en Marleen Sanderse zullen ook hun handen vol hebben. Van Meerten krijgt Parkwijk in Naarden, in Bussum 't Spiegel en het Buitengebied West bij het Naardermeer.
Sanderse zal te zien zijn in Keverdijk / Thijssepark / Vierhoven, in Bussum in het Bredius en de Oosterengh.

De wijkwethouders zullen zichtbaar zijn in de wijk en ook het bestuurlijke aanspreekpunt vormen. Hier is voor gekozen omdat de gemeente Gooise Meren het streven heeft dicht bij de samenleving te staan.
Inwoners worden binnenkort geïnformeerd hoe ze in contact kunnen komen met de wijkwethouder. De buurtplatforms worden binnenkort schriftelijk op de hoogte gebracht en kunnen een uitnodiging verwachten voor een eerste kennismaking.

Meer berichten