Muidernieuws - Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek onderzoekt fusie met Flevoland
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Eerste resultaten over mogelijk samengaan van de veiligheidsregio's worden in oktober verwacht.
Eerste resultaten over mogelijk samengaan van de veiligheidsregio's worden in oktober verwacht. (Foto: Bastiaan Miché)

Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek onderzoekt fusie met Flevoland

REGIO - Eerder was sprake van een nauwere samenwerking tussen de twee veiligheidsregio's. Nu onderzoeken de Gooi en Vechtstreek en Flevoland of het niet beter is om te fuseren, zodat de toekomstbestendigheid van de veiligheidsregio's is gewaarborgd.

Bas Jan van Bochove, burgemeester van Weesp, gaf eind maart in deze krant al dat samenwerking met Flevoland veel voordelen op zou kunnen leveren. Als lid van de stuurgroep Programmabegroting 2018 van de Gooise veiligheidsregio gaf hij aan dat samenwerken met Flevoland financiële voordelen zou kunnen opleveren.

Onbetaalbaar
Met het oog op nieuwe bezuinigingen is dat het onderzoeken waard. Tevens zou het Gooi gebruik kunnen maken van het oefenterrein van de buren, nu Crailo onbetaalbaar dreigt te worden.

Bestuurlijke fusie
Naar het nu lijkt willen de twee veiligheidsregio's een stap verder gaan. Zij denken na over samengaan, zo heeft brandweercommandant John van der Zwan het personeel vorige week per mail laten weten. Doel hiervan is de toekomstbestendigheid te waarborgen. In een gezamenlijke vergadering, die op dinsdag 4 juli plaatsvond, hebben beide besturen aangegeven een bestuurlijke fusie te willen gaan verkennen.

Andere terreinen
"Ook op andere terreinen zoals de regionale ambulance voorzieningen RAV'en is een ontwikkeling van samenwerking gaande een wordt ook een mogelijk samengaan van beide GGD'en onderzocht", meldt Van der Zwan.

Prematuur
Hij geeft verder aan dat het proces 'zeer prematuur' is. Het gaat om verkennende gesprekken met betrokken bestuurders, ministeries en provincies. Namens de Gooi en Vechtstreek voeren Van Bochove en burgemeester Pieter Broertjes het woord. Zij praten met hun collega's van Almere (Weerwind) en Dronten (De Jonge). De brandweercommandant verwacht in oktober melding te kunnen maken van de eerste resultaten van deze verkenning.


Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten
 

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>