[Zakelijk] Willem&Drees: biologische producten direct van de boer thuisbezorgd | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Willem&Drees
Zakelijk

Willem&Drees: biologische producten direct van de boer thuisbezorgd

  Bedrijven

WEESP - Biologische producten van het seizoen, direct van de boer, die bij je thuis worden afgeleverd. Dat kan met de maaltijdboxen van Willem&Drees.

Willem en Drees, dat zijn Willem Treep en Drees Peter van den Bosch. Drees (44) is al van jongs af aan geïnteresseerd in de productie van voedsel en de voedselketen. Hij studeerde in Wageningen en ging werken bij Unilever. "Daar ging de manier waarop voedsel werd geproduceerd in grote fabrieken ver van de consument af me steeds meer tegenstaan. Willem en ik wilden lokaal en biologisch voedsel makkelijk op de borden thuis brengen. Je kunt natuurlijk zelf naar een boer in de buurt gaan, maar uit eigen ervaring weet ik dat dat erbij inschiet als je een druk leven hebt." In 2009 begonnen zij met het leveren van lokaal geproduceerde groenten en fruit in supermarkten. Dat lukte heel goed, na verloop van tijd was er een Willem&Drees-schap te vinden in 500 supermarkten, maar Willem en Drees wilden meer soorten groenten en fruit aanbieden en liever rechtstreeks aan de consument. In 2014 startten ze daarom een onlineplatform en vanaf 2016 is Willem&Drees samengegaan met Beebox.
Het bedrijf is nu een coöperatie van boeren en burgers (de klanten), en dat sluit precies aan bij wat Drees voor ogen had. "Als er beslissingen genomen moeten worden over de prijs van producten en verduurzaming bijvoorbeeld, wordt dat samen beslist. Zo is er meer begrip en kennis van het voedsel dat op je bord ligt. Ons aanbod is 100% biologisch en alles komt uit Nederland. Door lokale ondernemers, die alle klanten kennen en de klanten hen ook, is er veel persoonlijke aandacht." Willem&Drees levert inmiddels 150.000 maaltijdboxen per jaar en zoekt steeds naar mogelijkheden om het aanbod flexibeler te maken. De boxen zijn er in verschillende varianten, van de eenpersoonsbox tot een box voor het hele gezin met kindvriendelijke recepten, en van vegetarisch tot koolhydraatarm. Daarnaast kan er besteld worden uit het ruime assortiment producten.

Eet je nou ook gezonder met Willem&Dtees? "Wij gaan steeds met de seizoenen mee en de biologische groenten zijn het uitgangspunt van onze recepten. Je eet zo vanzelf bijna je volledige dagelijks aanbevolen portie. Als je met ons mee-eet, eet je hartstikke gezond."

Spieringfestival
Kennismaken met het aanbod van Willem&Drees kan zaterdag 23 juni op het Spieringfestival in Muiden. Erik Anneveld, lokale ondernemer voor Willem&Drees, is daar van 14.00 tot 20.00 uur en laat je de biologische producten van Willem&Drees proeven. Ook kun je voor € 7,50 een tasje kopen met producten en een recept voor een maaltijd voor twee personen. Zo kun je vrijblijvend proberen of een box iets voor je is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>