[Advertentie] Overhemden in een tas: hoe doe je dat netjes? | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Advertentie

Overhemden in een tas: hoe doe je dat netjes?

  Bedrijven

Binnenkort begin jij aan een grote zakenreis. Natuurlijk kan je daar ver weg niet zomaar een overhemd aanschaffen die van goede kwaliteit is. Je zal je overhemden moeten meenemen en ervoor moeten zorgen dat ze zo min mogelijk kreuken. Maar hoe doe je dat dan? Hoe neem je een overhemd mee zodat het niet te erg kreukt? In dit artikel vind je een paar tips zodat je overhemd netjes blijft en je er goed bijloopt op jouw reis. Interessant? Lees dan snel verder!

Kreuken bij de koffer uitpakken
Elke man is er wel bekend mee. Wanneer je op reis gaat denk je dat je je koffer goed hebt ingepakt, maar er zitten nog steeds vervelende kreuken in je overhemd. Eenmaal aangekomen in je kamer zie je geen strijkbout of strijkplank staan. Gelukkig is er een manier om de kreukjes uit je overhemd te halen. Hang het overhemd eens op in de douche. Dat klinkt gek, maar door de stoom van het water trekt het overhemd zichzelf weer recht. Zorg er dan wel voor dat het hemd niet te lang in de badkamer blijft hangen, hij moet niet te nat worden.

Hoe zorg je er dan voor dat je overhemd niet kreukt?
Je kan het overhemd op een aantal verschillende manieren meenemen. Je kan ervoor kiezen om je hemd op te rollen, of op te vouwen. Veel mensen rollen vanwege de ruimte en het gemak het overhemd op. Ze hebben beide evenveel effect op de kreukels maar oprollen is makkelijker.


Hoe vouw je een overhemd?

Het opvouwen van het overhemd:

?     Zorg ervoor dat het hemd na het wassen en drogen gestreken is en dus geen kreukels bevat.
?     Dan kun je gaan vouwen. Het is aan te raden om de stappen hierna strikt te volgen voor een net opgevouwen overhemd.
?     Start met het overhemd op een vlakke ondergrond te leggen. Let er daarbij wel goed op dat deze ondergrond schoon is.
?     Vouw vervolgens de rechterkant van het overhemd voor ongeveer eenderde naar het midden van het overhemd.
?     Vouw vervolgens de rechtermouw in de lengte naar beneden. Zorg dat er geen kreukels in zitten die er niet horen. Vouw het ook niet te strak, want dit gaat later zorgen voor duidelijke vouwlijnen als het hemd weer uit je koffer komt.
?     Bij de linkerkant van je overhemd doe je hetzelfde. Zorg er dan voor dat allebei de kanten mooi liggen.
?     Als dat klaar is begin je met de onderkant van het overhemd. Als je ongeveer tien centimeter pakt en dit naar binnen vouwt, zal de onderkant over de manchetten of knopen komen te liggen.
?     Als laatste pak je de onderkant beet en vouw je hem dubbel tot de boord. Het is een goede manier om je overhemden mee te nemen in je koffer of tas. Toch is het nooit helemaal zeker of je overhemden er kreukvrij uitkomen. Door het verschuiven of kantelen van je overhemd kan hij toch onder zwaardere spullen komen waardoor er vouwen in kunnen komen.

Hoe rol je je overhemd het beste op?
Je kan overhemden ook oprollen! Op deze manier nemen ze over algemeen minder ruimte in beslag. Het gaat ook een stuk sneller dan opvouwen. Door het hemd op te rollen kreukt het overhemd minder. Om zo min mogelijk kreukels te krijgen als je je koffer open doet kun je het hemd het beste zo strak mogelijk oprollen. Als je een belangrijke afspraak hebt zodra je aankomt is het belangrijk het oprollen alvast een paar keer te oefenen. Op die manier kom je netjes aan bij je afspraak met zo min mogelijk kreuken.

Hoe pak je de koffer in stappenplan
Het is ook nog belangrijk hoe je de koffer inpakt. Er zijn een aantal stappen voor het goed inpakken van je koffer. Veel mensen doen dat uit zichzelf goed, anderen weer niet. De volgorde van je koffer bepaalt namelijk hoe gekreukt de kleding eruit ziet als je hem weer open maakt.

Start met zwaardere bagage. Denk hierbij aan schoenen, laptop, broeken of andere zware kleding. Deze kleding moet onderop liggen omdat deze meer wegen en harder zijn. Vervolgens stop je de zachtere kleding in het midden. Dit zijn onder andere je T-shirts, pullovers, onderbroeken of andere lichte spullen. Tot slot leg je de overhemden er bovenop. Deze moeten bovenop omdat ze anders verdrukt worden door je schoenen of broeken. De volgorde is zeer van belang. Houd hier rekening mee bij het inpakken.

Non iron overhemden
Als je nou echt helemaal geen kreukels in je overhemd wil, kies dan eens voor een non iron overhemd. Dit hemd is voor mannen die vaak op reis zijn of gewoon niet zo van strijken houden. Ze zijn niet alleen handig voor op reis, maar ze kreuken ook veel minder snel. Zo kun je er dus altijd netjes uit zien. Het is wel belangrijk dat het het overhemd netjes opvouwt. Het non iron overhemd kreukt namelijk wel gewoon als je het in je koffer stopt.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>