[Advertentie] Leuke fiets- en motortochten in de omgeving van Muiden | Muidernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Advertentie

Leuke fiets- en motortochten in de omgeving van Muiden

  Bedrijven

Vanuit Muiden ben je op een steenworp afstand van Amsterdam, maar ook aan de andere kant van Muiden is meer dan genoeg te zien. Als fietser of motorrijder wil je zeker een keer de nabijgelegen plassen hebben gezien. Ook kun je ervoor kiezen om een leuke route door het Gooi te rijden. Voor de mensen welke een korte route willen afleggen is er meer dan genoeg direct naast Muiden te zien, zoals het Ijmeer en de Spiegel- en Blijkpolderplas. In dit artikel lees je meer over een leuke motorroute en twee fietsroutes.

Motorroute van Maarssen naar Muiden (31 km, motorroute)

Deze motorroute begin je op de N230 in Maarssen-Broek, waarbij je eerst door Maarssen-Dorp komt en daarna langs de Vecht blijft rijden over het Zandpad. Je komt tussen Breukelen en de Loosdrechtse Plassen door, waarna je in Mijnden terecht komt. In Mijnden steek je de Vecht over, om rechtsaf te slaan de N402 op. Via Nieuwerhoek rij je nu door Loenen aan de Vecht, waar je in het centrum linksaf slaat om richting Kerklaan te rijden. Je komt nu uit bij de N201 waar je rechtsaf slaat en de eerste afslag na Vreeland pakt. Nu kom je wederom langs de Vecht waarbij je als eerste het plaatsje Overmeer tegenkomt. Je rijdt door Blijkpolder en Nederhorst Den Berg waarna je linksaf slaat. Nu blijf je doorrijden tot je weer bij de Vecht uitkomt, waar je rechtsaf slaat. De eerste plek welke je nu tegen komt, is Hinderdam en vervolgens Uitermeer. De route eindigt naast Uitermeer op slechts enkele kilometers van Muiden, als je de stad zelf nog wilt bezichtigen kun je hier dus makkelijk heen rijden via Weesp.

Naardermeerroute (28 km, fietsroute)

Deze fietsroute begint net onder de Oostelijke Vechtoever, waarbij je eerst via de Keverdijk naar het noorden fietst. Hierna sla je linksaf het Honswijkerpad op, welke je volgt tot je helemaal bij de Vecht uit komt. Hier sla je linksaf, tot je bij Weesp het water kunt oversteken. In Weesp sla je af zodat je over de Korte Muiderweg naar het noorden fietst. Je komt uit in Muiden, waar je door het centrum fietst om de stad via de Noordpolderweg te verlaten. Je komt nu uit bij het IJmeer, waar je rechtsaf slaat naar Muiderberg. In Muiderberg sla je wederom rechtsaf, waarna je door Hakkelaarsbrug fietst en voorbij de A1 linksaf slaat. Je fietst nu langs het Groote Meer naar Bussum, waar je aan de rand van de stad rechtsaf slaat. Bij de Melkmeent sla je wederom rechtsaf zodat je na een aantal kilometers tussen de plassen en door de polder te hebben gefietst, weer op het startpunt uitkomt.

Tip: bij de Melkmeent heb je een leuke kinderboerderij zitten. Ideaal als je samen met je kinderen een stuk wilt fietsen en onderweg een leuke uitstap hebt.

De Fortenlandroute (48 km, fietsroute)

Dit is misschien wel één van de leukste fietsroutes in de buurt van Muiden, waarbij je ook verschillende plaatsen in het Gooi bezoekt. Je komt onderweg door steden zoals Muiderberg, Naarden, Bikbergen, Bussum en Weesp. De Fortenlandroute begint in Muiden, waarbij je eerst langs het IJmeer naar Muiderberg fietst. Tot hier is de route hetzelfde als de Naardermeerroute. Bij Muiderberg steek je de snelweg over, waarna je door het Naarderbos naar Naarden fietst. Via Valkeveen fiets je door Bikbergen, waarna je door Bussum fietst, waar je onder andere een oud fort tegen komt. Je fietst een stuk om het Groote Meer heen, waarna je langs de Vecht naar Weesp fietst. In Weesp steek je het water over om via die kant van de Vecht terug naar Muiden te fietsen.

Voor optimaal comfort is het ideaal als je tijdens het fietsen gebruik kan maken van versnellingen of bijvoorbeeld een fiets met lage instap. Laat je hierdoor echter niet tegenhouden als je een fiets zonder versnellingen o.i.d. hebt. Fietsen is heerlijk en goed voor de gezondheid. In regio Muiden zijn er tal van leuke fietsroutes te vinden. Leuk voor jong en oud!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>