Nog een paar dagen en dan is C&A vertrokken uit Bussum.
Nog een paar dagen en dan is C&A vertrokken uit Bussum. (Foto: © Bob Awick )

Hoe moet Nieuwe Brink vitaal worden?

  Bedrijven

BUSSUM  Komende vrijdag is de laatste dag dat de C&A in Bussum nog open is. Daarna komt het pand leeg te staan. De hele situatie met leegstand op de Nieuwe Brink noemt wethouder Nico Schimmel 'uitermate treurig'.

"We betreuren het vertrek van de C&A enorm. Dit is echt een negatieve spiraal waar wij als gemeente maar beperkt invloed op hebben", zegt Schimmel. Toch wil de wethouder niet bij de pakken neerzitten. "De herontwikkeling van de Nieuwe Brink als geheel is nu acuut actueel geworden. Het heeft mijn volste aandacht en ik maak mij grote zorgen. Natuurlijk willen we doorpakken met de herontwikkeling van dit gebied. Grootste uitdaging? Dat is toch wel dat wij als gemeente hier niet overal eigenaar van zijn en dus afhankelijk zijn van andere partijen. Wij hebben elkaar nodig om tot een goede toekomstige invulling van dit gebied te komen."

Er valt nog weinig te zeggen over de 'nieuwe look' van dit winkelgebied. Wel is het nu duidelijk dat er geen supermarkt op het Scapinoterrein komt; er wordt gekeken naar een combinatie van woningbouw en ondernemingen. Schimmel: "Alles is nog mogelijk. We hebben ook al de regels voor ondernemers flexibeler gemaakt zodat ook zzp'ers, pop-up stores of dienstverleners hier mogen starten."

Schimmel wil nu niet te lang wachten met het doorpakken op dit dossier. "We wachten al te lang en misschien is nu het moment gekomen om wat te forceren", zegt hij cryptisch. 

Schimmel, die als wethouder over het centrum van Bussum gaat, vertelt dat het ook de ambitie van het college is om de Nieuwe Brink mee te pakken met de ontwikkeling van klooster Mariënburg dat daar om de hoek ligt. "Daar hopen we volgend jaar te starten met de bouw. Verder staan de Vlietlaan en parkeergarage De Olmen hoog op het lijstje. Daar voeg ik de Nieuwe Brink graag snel aan toe."

Meer berichten