Trotse Peter Lute (in kluskleren) is klaar om zijn gasten te ontvangen in het nieuwe pop-up restaurant 'De Kruidfabriek'
Trotse Peter Lute (in kluskleren) is klaar om zijn gasten te ontvangen in het nieuwe pop-up restaurant 'De Kruidfabriek' (Foto: Jasmijn Verhulst)

Eerste horeca in de Krijgsman: pop-up restaurant 'De Kruidfabriek' is klaar voor de zomer

  Bedrijven

MUIDEN - De allereerste horeca opent haar deuren in de nieuwe wijk De Krijgsman. 'De Kruidfabriek by Lute' is een pop-up restaurant dat zich tijdelijk deze zomer in het evenementengebouw EXPLORE vestigt en een heerlijke plek creëert in de nieuwbouwwijk. 

Horecaondernemer Peter Lute liep op vrijdagmiddag nog in zijn kluskleding om de laatste puntjes op de 'i' te zetten. In de avond konden de eerste gasten al genieten van het nieuwe restaurant. "Het hele team is gisteren tot in de late uurtjes bezig geweest. We hebben natuurlijk te maken met de regels rondom COVID-19 en het moet wel netjes georganiseerd worden." Lute runt al zes jaar de evenementenlocatie EXPLORE, waar veel trouwerijen en zelfs tv-opnames zijn geweest. Lute: "We hebben door de bouw hier in het achtergebied een pauze ingelast van twee jaar. Maar nu het een ander jaar is dan normaal hadden we toch het idee om er nu een pop-up restaurant van te maken." 

Lute is een begrip in horecaland en bekend bij het grote publiek als jurylid bij het programma 'Masterchef'. Hij heeft meerdere horecazaken in Nederland, zoals De Kruidfabriek in Oudekerk aan de Amstel dat tevens in een oude buskruitfabriek is gevestigd.

Picknick, barbecue en volleybal

Het imposante, historische gebouw is omgetoverd tot een volwaardig restaurant met terras. Met binnen zelfs een speciale touch, door de houten tafels die gemaakt zijn van het bos op het KNSF terrein dat gekapt moest worden voor de bouw van de nieuwe woningen. "Het is een leuk restaurant voor de buurt met lekker eten, want daar zijn we goed in. Het moet niet te chique zijn, maar juist voor families en gezellig samen met je vrienden. Als het mooi weer is kun je picknicken en gaat de chef buiten barbecuen. Ik heb daarvoor een oude ketel van de kruitfabriek omgebouwd tot een barbecue. Hij is bijna 300 jaar oud!"

Vanaf het terras heb je uitzicht op de hele nieuwe wijk, waar ook nog een hele boel zand ligt. Daar heeft Lute een originele bestemming voor gevonden: een beachvolleybal veldje. Lute: "Het is een zomer die anders is dan andere zomers. Veel mensen blijven thuis. Wij gaan ervoor zorgen dat het hier in de buurt niet saai is. Je kunt hier lekker komen picknicken en volleyballen, wij hebben sangria en lekkere wijnen en goed eten. Wat we nu nog nodig hebben zijn leuke mensen."

Meer berichten