Advocaten Ernst-Paul Pandelitschka (links), Seerp Gratama en Ragnild Meulenberg.
Advocaten Ernst-Paul Pandelitschka (links), Seerp Gratama en Ragnild Meulenberg. Foto: © Bob Awick

Certa Advocaten is gespecialiseerd in faillissementsrecht

Bedrijven

BUSSUM Certa Advocaten is sinds 1 augustus dit jaar niet alleen gevestigd in Amsterdam, maar ook aan de Brediusweg 20 in Bussum.

In deze vestiging werken advocaten Seerp Gratama, Ragnild Meulenberg en Ernst-Paul Pandelitschka die gespecialiseerd zijn in insolventierecht, ook wel faillissementsrecht genoemd. De bedoeling is dat het kantoor in Bussum op korte termijn nog verder wordt uitgebreid.

“Onze focus ligt bij het bedrijfsleven en we helpen mkb-ondernemers, maar ook grotere bedrijven, op het gebied van juridische zaken zoals ondernemingsrecht”, vertelt Seerp Gratama.

Insolventierecht

“Ondernemingsrecht is een breed begrip en belangrijk daarbij is het insolventierecht dat over alle regels gaat die gelden als een bedrijf failliet dreigt te gaan en hoe je dit kunt voorkomen. Maar we geven ook advies over arbeidsrecht, aansprakelijkheid, verzekeringen, vastgoed en incasso. Voor incassorecht hebben we een aparte afdeling. Als een debiteur niet betaalt, hebben we korte lijnen om de volgende stap te zetten en we kunnen ook procederen om de rekeningen alsnog betaald te krijgen.”
Ragnild Meulenberg vertelt dat Certa Advocaten twee locaties heeft. “In Amsterdam hebben we een middelgroot kantoor met ongeveer vijftien advocaten en nu ook een vestiging in Bussum. We werken nauw met elkaar samen en kunnen op deze manier onze klanten in zowel Amsterdam als in ‘t Gooi en omstreken bijstaan op juridisch gebied.”

Goed adviseren

“Je merkt wel dat de coronaperiode invloed heeft op het bedrijfsleven”, aldus Gratama. “Veel bedrijven hebben het financieel moeilijk. Omdat we veel ervaring hebben op het gebied van faillissementen, kunnen we bedrijven hierover goed adviseren. Vanaf 1 januari 2021 komt er een nieuwe wet om faillissementen te voorkomen. De Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) kan het voor ondernemers makkelijker maken om een akkoord te sluiten met schuldeisers. Ondernemers houden het nog vol door subsidieregelingen, uitstelregelingen van belastingen en banken die meewerken om bedrijven overeind te houden. Maar uiteindelijk moeten ze toch aan hun verplichtingen voldoen en daarom nemen veel bedrijven contact met ons op om advies te vragen. Door de WHOA kun je straks een schuldenregeling via de rechter afdwingen. Wij adviseren over het hele palet aan maatregelen en hoe je daarmee om moet gaan.

Ragnild Meulenberg voegt daaraan toe: “Als een bedrijf toch failliet gaat dan kijken wij eerst of een doorstart mogelijk is. Als een bedrijf bijvoorbeeld nog voor een belangrijk deel levensvatbaar is, is het zonde om niet door te gaan. We gaan dan samen kijken naar de mogelijkheden om te proberen de werkgelegenheid te behouden en een doorstart te realiseren.”

Certa Advocaten zit aan de Brediusweg 20 in Bussum. Voor vragen of advies kun je een mail sturen naar info@certa.nl of bellen met 020-521 66 99. Meer informatie staat op www.certa.nl.

Uit de krant