Verouderd bedrijventerreinen kunnen met steun van de provincie worden geherstructureerd.
Verouderd bedrijventerreinen kunnen met steun van de provincie worden geherstructureerd. Foto: Enter Media

Provincie stelt geld beschikbaar om bedrijventerreinen te verbeteren

Bedrijven

REGIO - De provincie Noord-Holland stelt voor 2022 550.000 euro beschikbaar voor het verbeteren van bedrijventerreinen. Gemeenten en ondernemingen kunnen subsidie aanvragen.

De provincie stimuleert al ruim achttien jaar de herstructurering van verouderde bedrijventerreinen in Noord-Holland. In genoemde periode is de kwaliteit van honderden hectaren verbeterd.

Aanvragen gehonoreerd
Gedeputeerde Ilse Zaal: “In 2020 is het volledige subsidiebedrag uitgekeerd. In totaal hebben wij 23 aanvragen gehonoreerd. Bijna alle aanvragen waren gericht op het stimuleren van collectieve duurzaamheidsmaatregelen op bedrijventerreinen zoals het realiseren van voorzieningen op het gebied van energie, grondstoffen, verkeer en vervoer die leiden tot een lagere milieubelasting en/of efficiënter ruimtegebruik.”

Gemeenten en ondernemingen
Ook in 2022 geldt dit aanbod. Gemeenten en ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor het inrichten van een organisatie, voor beheer van een bedrijventerrein en het begeleiden en initiëren van duurzame maatregelen.

Daarnaast kunnen alleen gemeenten subsidie aanvragen voor het opstellen van regionale en lokale visies voor bedrijventerreinen en kantoorlocaties.

Duurzaamheidsmaatregelen
Projecten waarin veel duurzaamheidsmaatregelen zijn opgenomen, maken grote kans op een subsidie. Denk aan substantiële vermindering van uitstoot van CO² en/of stikstof en maatregelen voor hergebruik van afval.

Meer informatie over de Uitvoeringsregeling Ondersteuning Toekomstbestendige Werklocaties 2022 (OTW-regeling) is vanaf 6 januari 2022 te vinden op www.noord-holland.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Diamanten huwelijksfeest in Bussum Echtpaar Dirk Heinen en Jacoba Heinen-Klinkenberg gelukkiger dan ooit Mensen gisteren
Afbeelding
Camper op kant na botsing met vrachtwagen; echtpaar komt met schrik vrij 112 23 mei, 15:23
Afbeelding
'We gaan deze man met een hart van goud enorm missen' St. Vitusschool neemt afscheid van ‘huisbakker’ Marc van Breemen Mensen 23 mei, 15:00
Afbeelding
Krappe ICT arbeidsmarkt in het Gooi; veel vacatures, weinig geschikte werknemers Algemeen 23 mei, 12:33
Afbeelding
In Gooise Meren rookte 15,1 procent van de volwassenen Maatregelen tegen roken effectief, maar actie blijft nodig Zorg 23 mei, 12:00
Afbeelding
Kwart wil overwaarde inzetten om woning te verbeteren of verduurzamen Helft woningbezitters verwacht overwaarde van ruim een ton Bedrijven 23 mei, 09:00
Afbeelding
Voorlopige uitslag van ‘1000 soortendag’ bekend; 1.094 soorten aangetroffen Natuur en Milieu 23 mei, 07:00
Afbeelding
Meer burenoverlast als gevolg van corona Algemeen 22 mei, 15:21
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief