Afbeelding
Foto's: Koningskinderen

Gooise kinderopvang en DierenPark Amersfoort slaan handen ineen

Bedrijven

GOOISE MEREN - De Gooise kinderopvangorganisatie Koningskinderen, onderdeel van Partou, gaat een intensieve samenwerking aan met DierenPark Amersfoort. De twee partijen spreken van een logische match en menen elkaar perfect aan te vullen.

Koningskinderen en het dierenpark geven aan dat zij educatie en ontwikkeling van kinderen hoog in het vaandel staan. Astrid Wassenaar, algemeen directeur van DierenPark Amersfoort: “Wij willen kinderen graag laten beleven hoe mooi en bijzonder de natuur is. Door de samenwerking met Koningskinderen worden er nog meer kinderen bereikt.” 

Jelmer Kruyt, algemeen directeur van Koningskinderen vult aan: “Net als het dierenpark vinden wij het belangrijk om samen kinderen te enthousiasmeren om zich ervoor in te zetten om de natuur te beschermen, nu bundelen wij onze krachten.”

De samenwerking betekent dat gidsen van DierenPark Amersfoort meerdere keren per jaar de verschillende locaties van de kinderopvangorganisatie bezoeken. Op deze manier willen zij kinderen op een speelse manier kennis laten maken met dieren en de natuur. Spelenderwijs en aan de hand van dierenverhalen komen kinderen van alles te weten. “Voor de oudere kinderen staat een of meerdere keren per jaar een bezoekje aan DierenPark Amersfoort op het programma”, verklapt Kruyt. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


In dit bos vol avontuur ontdekken zij van alles over de natuur. Maar ook aan de medewerkers van Koningskinderen is gedacht, want die mogen kosteloos met hun gezin het dierenpark bezoeken. Nieuwe collega’s die bij Koningskinderen komen werken, staat zelfs een heus ‘VIP arrangement’ te wachten.

Koningskinderen is een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (BSO) en heeft meerdere vestigingen in de regio ’t Gooi: Bussum, Naarden, Laren, Hilversum, Huizen, Blaricum en Muiden. DierenPark Amersfoort beschouwt zichzelf als dé dierentuin voor kinderen. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat er nog meer kinderen zich inzetten voor een mooiere wereld voor mens en dier”, licht Wassenaar tot slot toe.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Huisarts bereiken in Noord-Holland kost je gemiddeld twaalf minuten Zorg 2 dec, 14:30
Logo
Afbeelding
Afscheidsinterview Alexander Luijten ‘Ik ben positief en gerust; er komen hele goede nieuwe wethouders’ Politiek 2 dec, 14:30
Afbeelding
Dertien verenigingen uit Gooise Meren droegen bij aan dit succes Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: 12,8 miljoen. Algemeen 2 dec, 13:00
Afbeelding
Installatie nieuwe wethouders; college weer compleet Politiek 2 dec, 10:33
Afbeelding
Positieve reacties op woningbouwplan Emmalocaties Buurt & wijk 2 dec, 10:00
Afbeelding
Luc Runderkamp uit Muiderberg opnieuw in finale Ouderen Songfestival video 2 dec, 09:00
Logo
Afbeelding
Gratis voedingsinloopspreekuren ‘Vaak denkt men dat als ze regelmatig groenten en fruit eten dat ze dan gezond bezig zijn’ Zorg 2 dec, 08:00
Logo
Afbeelding
Herdenking burgermoord en brandstichting Burgemeester Han ter Heegde: ‘Het momentum om hierbij stil te staan is kort, maar krachtig’ Cultureel 1 dec, 15:33
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief