Harro Zanting.
Harro Zanting. Foto: Dudok Wonen

Directeur Harro Zanting vertrekt bij Dudok Wonen

Bedrijven

REGIO - Directeur-bestuurder Harro Zanting neemt deze week afscheid van Dudok Wonen. Hij maakt de overstap naar woningcorporatie Wooncompas in Ridderkerk. De Hilversumse woningcorporatie heeft inmiddels een (voorlopige) opvolger gevonden.  

Zanting gaat komende donderdag al aan de slag bij Wooncompas. “Harro heeft een sterke organisatie gebouwd die uitblinkt in mensen helpen die tussen wal en schip vallen. Middenhuur, In Between Places en het ‘maatwerk-budget’ zijn hier mooie voorbeelden van. Wij danken Harro voor zijn bijdragen en wensen hem veel succes bij zijn volgende stap”, zegt voorzitter Willem van Leeuwen van de Raad van Commissarissen. 

Wijnand Fassotte (55) is als interim bestuurder de opvolger van Zanting. Met ruime bestuurservaring in onder meer de volkshuisvesting is Fassotte volgens Dudok Wonen met zijn expertise over organisatiekunde een waardevolle aanvulling voor de corporatie. 

Tot voor kort werkte Fassotte als interim directeur-bestuurder bij woningbouwvereniging De Sleutels in Leiden. Eerder was hij onder andere interim bestuursvoorzitter bij Haag Wonen, naast bestuurdersrollen in de zorg. Wijnand Fassotte: “Ik kijk er naar uit om samen met de organisatie invulling te geven aan de nieuwe strategie.”

Uit de krant