Afbeelding
Foto: Bob Awick

Gemeente laat plan 'regelluwe zones' voor ondernemers varen

Bedrijven

GOOISE MEREN - Er komen geen zogenaamde 'regelluwe zones' voor ondernemers. Dat meldt de gemeente. Het gemeentebestuur heeft besloten het plan niet door te zetten. 

Het plan was om met zones aan te merken waar voor ondernemers de regels wat minder streng worden nageleefd. Dat had volgens de gemeente kunnen zorgen voor een 'aantrekkelijk ondernemersklimaat voor passende economische bedrijvigheid'. 

De afgelopen maanden werd er onderzoek gedaan naar de komst van zo'n regelluwe zone. Dat onderzoek werd gedaan door ondernemersvereniging OVGM. De OVGM komt samen met de gemeente nu tot de conclusie dat regeldrukvermindering wel degelijk wenselijk is, maar dat een regelluwe zone niet het geschikte middel is. Dat komt onder meer omdat men verwacht dat de regelluwe zone niet haalbaar is. Het vereist actieve medewerking van ondernemers en die blijken er niet allemaal om staan te springen. 

Hoewel de regelluwe zones er dus niet komen blijft de OVGM wel aandringen op regeldrukvermindering. Er gaat gekeken worden hoe dat wel bewerkstelligd kan worden. 

Uit de krant