Afbeelding
Foto: Bob Awick
foto’s

Tuindorp Keverdijk omarmt Burendag én Plataan

Buurt & wijk

NAARDEN - Dóór en vóór de buurt, dat is waar multifunctioneel centrum De Plataan op de Majoor Kampsstraat 3 voor staat. De bibliotheek bereikt inmiddels bijna haar 1-jarig jubileum, maar dat - en het natte herfstweer - mocht de pret niet drukken afgelopen zaterdag, waarop zowel Burendag als de officiële opening van buurtcentrum De Plataan werden gevierd. 

Tientallen mensen waren hierbij aanwezig. Burgemeester Han ter Heegde knipte met behulp van Elise en David de linten door. Wij spraken Margriet Veldhuisen, vestigingscoördinator en lid van het kernteam van de Plataan: “Het was hartstikke leuk. De bezoekers vonden het heel gezellig en sfeervol. We konden het vorig jaar niet doen door corona en in het voorjaar kon het ook niet. Daarom hebben we het aan Burendag vastgeplakt. Dat is goed bevallen. Ondanks het slechte weer waren er heel veel mensen. De film hebben we uiteindelijke binnen afgespeeld.”  

De dag werd afgesloten met de vertoning van de film ‘Mamma Mia’. Verschillende activiteiten voor jong en oud lagen op stapel zoals Oud-Hollandse spelletjes, levend tafelvoetbal, knutselen, cyber24, mozaïeken en een speurtocht. Op deze locatie vallen de bibliotheek, Versa Welzijn en De Schakel sinds november 2021 onder één dak. Buurtbewoners zijn welkom voor onder andere (creatieve) activiteiten, een praatje, boeken lenen, samen eten, een rustige werkplek of de krant te lezen onder het genot van een kopje koffie of thee.  

Afbeelding
Afbeelding
Plataan, burendag
Plataan, burendag
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant