De HOV-bus is lijn 320.
De HOV-bus is lijn 320. Foto: Bob Awick
regio

Feestelijke opening HOV-busbaan in Hilversum

Buurt & wijk

HILVERSUM - De discussie vooraf was soms stevig en ook zorgden de werkzaamheden nog weleens tot overlast, maar de opening van het Hilversumse deel van de HOV-busbaan moet een groot feest worden. 

Zaterdag 10 december, een dag voordat de nieuwe dienstregeling van het busvervoer start, zijn er tussen 12.00 en 15.00 uur voor jong en oud activiteiten. Iedereen kan op het treintje stappen en een rondrit maken vanaf de Wilhelminastraat (bij het station) tot aan Weg over Anna’s Hoeve. Liever zelf rijden? Er staan elektrische choppers en kickbikes klaar om mee over de busbaan te gaan. Gewoon wandelen of met de eigen fiets, skatebord of step een rondje maken mag natuurlijk ook.  

Voor de grote en kleine hardlopers is er de Busbaan Run van anderhalf of vijf kilometer. Inschrijven voor de Busbaan Run kan via www.busbaanrun.nl.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Foto: HOV in ‘t Gooi

Ondertussen heeft ook de brandweer de nieuwe busbaan ‘leren kennen’. Deze week maakten vier verschillende brandweerploegen uit Hilversum een ronde over de nieuwe baan. “Dit is belangrijk omdat iedereen moet weten wat bijvoorbeeld de vluchtroutes zijn in het geval van brand op de busbaan of een botsing”, aldus HOV in ‘t Gooi. “De HOV busbaan wordt overigens ook gebruikt als snelle aanrijroute bij calamiteiten op andere plekken in de omgeving. Cruciaal dus om de route van de busbaan nu al goed te verkennen.”

Uit de krant