Afbeelding
Foto: Casper Bunschoten

Nieuwe huurders van Ankerplaats in Muiden vieren feest

Buurt & wijk

MUIDEN - De 44 nieuwe huurders van de Ankerplaats vierden maandag feest ter gelegenheid van hun nieuwe woonplek. Directeur-bestuurder van G&O Maarten van Gessel proostte daarom samen met wethouder Nico Schimmel, Versa Welzijn en met de huurders op hun nieuwe woonplek.

Directeur-bestuurder van G&O, Maarten van Gessel: “We hebben er even op moeten wachten, maar we zijn enorm trots op het resultaat. En waar we vooral blij mee zijn is dat we woningen hebben toegevoegd in Muiden. Ook in Gooise Meren zijn er honderden woningzoekenden. De woningmarkt zit niet alleen op slot door een gebrek aan woningen, maar ook door een gebrek aan doorstroming. Elke woning is er één. Met de komst van deze veertig woningen (en een ontmoetingsruimte van Versa Welzijn) komen er ook weer veertig andere woningen vrij voor woningzoekenden. We wensen alle nieuwe bewoners aan ‘t Anker veel woonplezier toe.”

(Tekst loopt verder onder de foto’s)


Foto: Casper Bunschoten


 Foto: Casper Bunschoten


 Foto: Casper Bunschoten

De samenstelling van de bewoners is een mix van jong en oud, alleenstaanden en stellen. Bewoners die een sociale huurwoning van een woningcorporatie achterlieten kregen voorrang, om zo de doorstroming op de woningmarkt in Gooise Meren te stimuleren. Ook werden vijf appartementen met voorrang toegewezen aan 55-plussers. Meneer Gerrit Hamminga is daar één van. Hij woont al z’n hele leven in Muiden, vlakbij z’n broer. En het toeval wil dat beide broers zijn ingeloot voor een nieuwbouwappartement aan ’t Anker. “Alles is nieuw, ik ben er helemaal blij mee!”

Het appartementengebouw bestaat uit 41 twee- en driekamerappartementen (waarvan één ontmoetingsruimte voor Versa Welzijn), variërend van circa 52 vierkante meter tot 73 vierkante meter. De appartementen zijn gelijkvloers en hebben een eigen berging en buitenruimte. Bovendien beschikken de woningen over vloerverwarming en een videofoon intercominstallatie. Projectleider van G&O, Manuel van de Veen: “De woningen hebben een hoog isolatieniveau waardoor de energiebehoefte zeer laag is. Alle appartementen zijn zónder aardgasaansluiting gebouwd, maar met warmtepomp en zonnepanelen.’ Bouwbedrijf Van Wijnen uit Harderwijk heeft het complex gebouwd. “We zijn blij dat we ook hier weer samen hebben kunnen bouwen aan ruimte voor een beter leven”, aldus vestigingsdirecteur Anno van der Werf.

Er kwamen in totaal 2.159 reacties op de woningen van de Ankerplaats. Waarvan uiteindelijk 44 nieuwe huurders blij gemaakt werden met een nieuwe woning. In maart ontvingen de nieuwe bewoners de sleutels.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant