corona

Help meer inzicht te geven in corona-epidemie via COVID Radar-app

  Coronavirus

REGIO - Mensen kunnen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) helpen met onderzoek naar de corona-epidemie. Hiervoor kunnen zij de app COVID Radar downloaden en daar dagelijks een vragenlijst invullen.

Het LUMC lanceerde de app om een goed en actueel beeld te krijgen van hoe het coronavirus zich in Nederland verspreidt. Het Leids Universitair Centrum verzamelt met de app gegevens over klachten en gedrag van mensen.

Wetenschappelijk onderzoek
Hiermee willen de onderzoekers meer zicht krijgen op hoe de epidemie zich in Nederland ontwikkelt, wie er grotere risico’s loopt, wat het effect van social distancing is en waar en wanneer er een zorgvraag verwacht kan worden. De gegevens worden geanalyseerd en gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en populatiegerichte beleidsadvisering.

In de app vullen gebruikers regelmatig, bij voorkeur dagelijks, een vragenlijst in met 11 vragen in over hun gezondheid en gedrag. Vervolgens kunnen zij op een kaart van Nederland per postcodegebied zien wat de antwoorden van de deelnemers zijn over de tijd.

Gegevens
Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. De gegevens worden veilig opgeslagen in Nederland en voor een periode van maximaal 5 jaar bewaard. De app is beschikbaar in de app store van Apple en Google Play.

Meer berichten