Afbeelding
© Foto Miché / Bastiaan Miché

Tergooi opent opnieuw cohortafdeling voor coronapatiënten

Coronavirus

GOOISE MEREN - De cohortafdeling voor coronapatiënten in Tergooi, waar afgelopen voorjaar tientallen mensen lagen, is sinds maandag weer terug in het Hilversumse ziekenhuis. Momenteel is er plaats voor twaalf patiënten, later deze week staan er zeventien bedden. 

Op deze verpleegafdeling liggen dus alleen patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Zij mogen dus geen bezoek ontvangen. Bij elkaar opgeteld liggen er nu vijftien coronapatiënten in het Gooise ziekenhuis, waarvan vijf op de intensive care. Een aantal coronapatiënten verblijft momenteel op de locatie in Blaricum; in een eenpersoonskamer.  

Een woordvoerder van het ziekenhuis meldt dat verder alles goed verloopt, al is het uiteraard wel druk. Er is nog niet direct sprake van het afschalen van de reguliere zorg - nu het aantal coronapatiënten weer toeneemt - al zijn er vanwege de herfstvakantie wel minder operaties ingepland dan tijdens andere weken. Ook is het zo dat een aantal mogelijk besmette medewerkers in quarantaine thuis zit. 

Wel is het beeldbellen met patiënten, dat al in gang was gezet voor de coronacrisis, nu steeds meer geaccepteerd. Ook is het zo dat het ziekenhuis nu over veel meer beschermingsmiddelen beschikt dan tijdens het voorjaar en om die reden geen poliklinieken (deels) hoeft te sluiten. 

Het ziekenhuis roept niet-coronapatiënten op om wel gewoon te blijven komen naar het ziekenhuis. In het voorjaar bleven veel mensen thuis, uit angst om zelf besmet te raken of vanwege de gedachte dat het ziekenhuispersoneel al zo druk was. Nu begint datzelfde beeld alweer te ontstaan, aldus de woordvoerder. “Maar dat is het laatste dat we willen. Mensen met een afspraak moeten gewoon komen. Als het echt niet kan, zijn wij degenen die hen afbellen.”

GGD
Ondertussen ziet ook de GGD Gooi en Vechtstreek het aantal nieuwe bevestigde besmettingen steeds verder toenemen. De voorbije zeven dagen waren er 822 positief geteste personen uit deze regio. Bij elkaar opgeteld zijn er sinds de uitbraak 3.207 mensen positief getest, waarvan 695 uit Gooise Meren.

Uit de krant