Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Gooi en Vechtstreek verder gedaald

Coronavirus

MUIDEN/MUIDERBERG - Opnieuw fors minder nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek deze week. Na de daling vorige week van 1000 naar 608, staat de teller deze week op 299 positief geteste inwoners in zeven dagen tijd.

Woordvoerder Irma Laméris van de GGD Gooi en Vechtstreek erkent daarbij dat momenteel veel mensen op vakantie zijn, maar toch is zij hoopvol gestemd. Veel mensen zijn namelijk al gevaccineerd. Daarnaast hebben veel jongeren, die nog niet (volledig) zijn gevaccineerd, al corona gehad. De personen die besmet raken zijn met name dertigers en veertigers, maar de aantallen zijn klein.

Van de 299 positief geteste personen zijn er 179 getest in een van de twee teststraten van de GGD in Hilversum en Huizen. Daar verwelkomden medewerkers van de gezondheidsdienst eveneens minder mensen dan vorige week: 2046 tegenover 3119. Het percentage bezoekers van de GGD teststraat met een positieve testuitslag daalde van 12,3 naar 10,7 procent. 

Prik
In Nederland zijn inmiddels 21 miljoen doses coronavaccin toegediend. In de regio Gooi en Vechtstreek is afgelopen week aan 2500 mensen de eerste prik gegeven, en hebben 13.000 hun vaccinaties afgerond. In totaal heeft de GGD tot nu toe zo’n 330.000 vaccinaties toegediend.

Tevreden is de GGD over het aantal mensen dat zich laat vaccineren zonder vooraf een afspraak te maken. Dat kan sinds maandag ook in Hilversum. Al meer dan honderd mensen hebben inmiddels zonder afspraak hun eerste Pfizer-prik op deze vaccinatielocatie gehaald. Met de vrije inloop wil de GGD Gooi en Vechtstreek de drempel verlagen om een prik te halen voor mensen die het ‘een gedoe’ vinden om een afspraak te maken.

Iedereen uit de regio van 12 jaar en ouder die nog geen vaccinatie-afspraak heeft gemaakt, kan in augustus zonder afspraak voor de eerste prik terecht bij de vaccinatielocatie op het Havenkwartier (Verlengde Zuiderloswal, ter hoogte van nummer 5) tussen 08.30 en 16.30 uur.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:16
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:48
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief