Ayoub en Kes in een speciale mashup.
Ayoub en Kes in een speciale mashup. (Foto: RTL xl)
Video

Bussumse weer ronde verder in The Voice of Holland

  Cultureel

BUSSUM Zangeres Kes uit Bussum heeft geweldig gezongen in haar duet afgelopen week op televisie bij The Voice of Holland. Hoewel ze verloor van Ayoub uit Huizen betekent dit nog lang niet het einde van haar deelname aan de talentenshow.

Ayoub zong in de battle tegen Kes een speciale versie van twee nummers door elkaar gemixt, een zogenaamde mashup van de nummers Menak Sla Meni van Inez en 'Verleden Tijd' van Abel. Het leverde een bijzondere uitvoering op die goed in het gehoor lag bij de jury.

Hoge kwaliteit
Aan coach Ali B de taak om de winnaar te kiezen. De overige coaches - Anouk, Waylon en Lil' Kleine - complimenteerden hem met de keuze voor het nummer en de hoge kwaliteit van het optreden. Een hartverwarmende battle werd het genoemd.
Ali verkoos uiteindelijk toch zanger Ayoub uit Huizen boven Kes. Rapper en coach Lil' Kleine zag zijn kans schoon om daarop Kes te 'kapen' voor zijn eigen team. Dat is goed nieuws voor Kes; zij kan nu gewoon door naar de volgende ronde in de show.
Vanaf nu komt de knock-outfase. Er zijn daarvoor nog tien kandidaten in het team Lil' Kleine. Het is aan hem om te bepalen wie van hen doorgaan naar de live shows. Komende vrijdagavond om 20.30 uur is het tv-programma weer te zien op RTL4.

Kes
Kes is 18 jaar en komt dus uit Bussum. Op haar negende zong ze het Sinterklaaslied ‘O Kom Er Eens Kijken’ in. Kes heeft haar muzikaliteit niet van een vreemde. Haar vader is ook muzikaal en heeft zelfs een geluidsstudio aan huis. Hier zingt Kes af en toe wat voor hem in. Bij de eerste ronde van The Voice in The Blind Auditions draaiden zowel Lil'Kleine als Albi B de stoelen om voor de zangeres, net zoals 84 procent van de thuiscoaches.

Meer berichten