Kes en Ayoub bereikten allebei de finale niet.
Kes en Ayoub bereikten allebei de finale niet. (Foto: RTL xl)

'Totaalpakketje' Kes niet in finale The Voice

  Cultureel

BUSSUM - Ze deed het fantastisch, maar het bleek niet voldoende. De 18-jarige Kes van den Broek is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van The Voice of Holland. 

De Bussumse, die deel uitmaakte van het team van Lil' Kleine, ging in de zogenaamde crossbattles (halve finale) in een rechtstreeks duel onderuit tegen Emma Boertien (uit team Waylon). Kes kreeg 'slechts' 33 procent van de stemmen.

In de halve finale trad Kes op met het nummer The Climb van Miley Cyrus. Dat deed ze fantastisch, bleek ook uit de commentaren van de verschillende juryleden. Met name Ali B, bij wie de Bussumse aanvankelijk in het team zat, was razend enthousiast en noemde haar een 'totaalpakketje'. "Je laat elke keer zien hoe divers je bent", aldus Ali B. "Jij bent er echt één voor mij om in de gaten te houden. Ook voor de langere termijn."

Hoewel ook Anouk een mooie commentaar had voor de Bussumse, was het voor haar (en Waylon) een uitgemaakte zaak dat Emma Boertien deze strijd zou winnen. Dat vond het publiek ook, gezien de uitslag van 33 tegen 67 procent. 

De 19-jarige Ayoub Maach uit Huizen strandde eveneens in de halve finale. Sophia Kruithof uit Weesp bereikte de eindstrijd wel. De pas 17-jarige vermorzelde vanavond met 84 tegen 16 procent haar tegenstander Danilo in de zogenoemde crossbattles.

Meer berichten