Foto: Bastiaan Miché

Beeld en Geluid nog hele zomer dicht

  Cultureel

HILVERSUM - De deuren van Beeld en Geluid blijven ook de komende tijd dicht. Het in Hilversum gevestigde museum opent de deuren pas weer op 1 september, waarbij de landelijke richtlijnen met betrekking tot veiligheid worden gehanteerd. 

De belangrijkste reden waarom de deuren niet per 1 juni maar pas per 1 september heropenen, is 'de veiligheid van de bezoekers en medewerkers', meldt Beeld en Geluid. "Wij zijn een interactief familiemuseum waar je overal aan mag zitten en waar overal touchscreens, koptelefoons en kleinere doe-ruimtes zijn. Daarmee zijn we extra voorzichtig." 

Wel wordt bekeken of de deuren al wel vanaf 1 juni open kunnen voor het onderwijs. "We verwachten dat we groepen jongeren (meestal onder de 18 jaar) binnen de huidige richtlijnen veilig kunnen ontvangen en workshops kunnen aanbieden. In juni en juli gaan we bovendien testen met het organiseren van kleinschalige events en de verhuur van zalen, mits deze aan de landelijke richtlijnen voldoen. Vanaf 1 september hopen we dit weer in zijn volledigheid op te kunnen pakken."

Meer berichten