Foto: Museum Hilversum

Drie weken langer Face It in Museum Hilversum

  Cultureel

REGIO - Met zo'n drieduizend bezoekers in de eerste weken na de intelligente lockdown loopt de tentoonstelling van William Rutten in Museum Hilversum goed. Vandaag maakt het museum bekend dat het publiek langer de kans heeft Face It te bewonderen.

De expositie zou tot en met zondag 12 juli lopen. Belangstellenden hebben nu drie weken langer de tijd, want er is besloten te verlengen tot en met zondag 2 augustus. Er is ander nieuws: de tentoonstelling krijgt er een nieuw portret bij. Welke bekende Nederlander er nog meer komt te hangen, bepaalt het publiek. 

Momenteel hangen er 77 gezichten van bekende Nederlandse mannen in het museum. Via de sociale media van het museum en William Rutten kunnen mensen namen opperen voor het 78ste portret. "Enige restrictie is dat het een man moet zijn", zegt Rutten lachend. "Namen noemen kan tot en met zondag 28 juni. De man die het meest genoemd wordt, gaan we polsen en proberen voor de lens te krijgen", luidt zijn vervolg.

Onthulling

Ook voor een paar stemmers ligt nog een mooie rol in het verschiet. Onder hen worden drie mensen gekozen die het nieuwe werk mogen onthullen. Tevens krijgt dit trio een exclusieve rondleiding van Rutten en een gesigneerd exemplaar van zijn PicStoryboek. 

"De expositie Face It moest uitgesteld worden vanwege Corona en daardoor is de toegang ook nog eens beperkt", aldus museumdirecteur Stef van Breugel. "We krijgen veel mooie reacties en om iedereen de kans te geven om te komen kijken, is Face It met drie weekenden verlengd." 

Het museum is vanaf het begin van de heropening - maandag 1 juni -  langer open. De deuren aan de Kerkstraat 6 gaan al om 9.00 uur open. Bezoekers kunnen kiezen uit vier tijdsloten op de dag en moeten vooraf kaarten reserveren.

Meer berichten