Foto: Jasmijn Verhulst

Buiten genieten van klassieke muziek bij zomerconcerten

  Cultureel

MUIDEN - Met een paar stevige windvlagen en af en toe wat regendruppels traden Ursula Dütschler en Raymond Honing afgelopen zaterdag op bij Zorgboerderij Hoogerlust. Ongeveer twintig liefhebbers genoten veilig in de buitenlucht van Haydn, Mozart en Schubert gespeeld op fortepiano en traverso.

Dütschler begon een paar weken geleden met haar eerste tuinconcert. "We konden vanaf maart opeens niet meer live spelen. Dat was heel vervelend, want je zit als uitvoerend musicus opeens zonder werk en je valt een beetje in een gat. Op een gegeven moment keek ik naar mijn tuin en zag dat die perfect werd als podium voor tuinconcerten. Mijn tuin was perfect daarvoor. Er kunnen gemakkelijk achttien mensen zitten, in de tuin en op het balkon, en afstand houden."

Zo ontstond haar eerste tuinconcert samen met altvioliste Bernadette Verhagen, waarna er een tweede en een derde concert volgde. "Iedereen was zo blij en dankbaar voor de muziek. Voor heel veel mensen was het de eerste keer in maanden dat ze weer live muziek hoorden. Alle buren luisterden mee en de vogels zongen mee op de achtergrond. Het was een heel bijzonder moment."

Meer ruimte

De animo voor de zomerconcerten werd zo groot dat de tuin van Dütschler al snel vol zat. "Ik werd benaderd door André en Marijke van Zorgboerderij Hoogerlust. Zij zagen dat ik de concerten in mijn tuin geef en eigenlijk niet zoveel plek heb. Toen boden ze aan dat ik hier op de Zorgboerderij mag spelen." De rest van de zomer wil ze nog meer tuinconcerten geven. Dütschler: "Als iemand zelf ruimte heeft voor een tuinconcert wil ik daar graag komen spelen."

Vrijdag 10 juli is haar derde, uitverkochte, zomerconcert in haar eigen tuin samen met celliste Tal Canetti. Op zaterdag 18 juni om 19:30 uur is er opnieuw een uitvoering bij de Zorgboerderij. Voor het bijwonen van een concert vraagt Dütschler geen entree, maar voor de gemaakte onkosten wordt een donatie zeer op prijs gesteld.

Meer informatie over de komende zomerconcerten:
www.ursuladutschler.nl

Meer berichten