<p>Een dansoptreden bij Bussum Cultureel vorig jaar. Foto: Bob Awick</p>

Een dansoptreden bij Bussum Cultureel vorig jaar. Foto: Bob Awick

(Foto: )

Bussum Cultureel gaat coronaproof met ‘On The Move’

  Cultureel

BUSSUM - Ondanks dat de organisatie van Bussum Cultureel in mei aangaf dat de 17e editie dit jaar niet kan plaatsvinden, is er toch een alternatief plan bedacht. Het bestuur wil hiermee de culturele instellingen, die het door de coronacrisis toch al moeilijk hebben, een hart onder de riem steken en ze een ‘coronaproof’ podium bieden.

“Wij vonden het min of meer onze plicht om iets te bieden”, vertelt Mirjam Smets van Bussum Cultureel. “Het was verschrikkelijk vervelend om het evenement te annuleren, maar toen dachten we: digitaal kan altijd en op papier ook.” In de oude vorm gaat Bussum Cultureel niet door, maar er zijn drie alternatieven bedacht zodat culturele instellingen zich toch kunnen presenteren: via de website van de organisatie, met advertenties in huis-aan-huis-bladen en mogelijk met straattheater. 

Virtueel

Op de website van Bussum Cultureel heeft de organisatie een totaaloverzicht van alle culturele instellingen vinden die normaal tijdens het evenement zich zouden presenteren. Smets: “We bieden nu elke partij een kader aan op onze homepage. Als je die aanklikt kom je op een aparte, persoonlijke pagina waar ze zelf de teksten, foto’s, prijzen, data en programmeringen van voorstellingen kwijt kunnen.” Deze optie is voor iedereen die een link heeft met Bussum Cultureel beschikbaar. 

Geprint

Naast de website maakt Bussum Cultureel een grote advertentiepagina in huis-aan-huis bladen en lokale kranten. Smets: “Daar zullen we ook advertenties in kwijt kunnen van culturele instellingen, zoals muziekscholen, theaterverenigingen en dansscholen. We willen zoveel mogelijk mensen dat podium geven, al is het dan fysiek op papier.”

Straattheater

Om toch nog een beetje het gevoel van Bussum Cultureel dit jaar te creëren, is de organisatie druk bezig met het realiseren van optredens in de buitenlucht. Smets: “We zijn bezig om op 5 september, wanneer Bussum Cultureel eigenlijk zou plaatsvinden, het straattheater te organiseren. Het idee is dat het coronaproof optredens zijn waar je voorbijloopt en afstand kunt houden.” Culturele instellingen zoals de lokale muziekverenigingen of dansscholen mogen ook zelf optredens verzorgen. Tevens worden er op die dag door het promotieteam van Bussum Cultureel goodiebags uitgedeeld waar verenigingen zelf iets in mogen doen, zoals een folder of een kortingskaart.

De optredens op 5 september zijn nog onder een klein voorbehoud. “Stel dat er weer iets gebeurt, dan kunnen we het snel oplossen en het afblazen”, licht Smets toe. “Maar vooralsnog is dat nog niet aan de orde. Iedereen doet zijn best om toch een heel klein Bussum Cultureeltje te organiseren.” Op de website van Bussum Cultureel mogen alle culturele instellingen zich aanmelden en wordt er samen met de organisatie een plan gemaakt om toch een spreekwoordelijk podium te creëren dit jaar.

Aanmelden kan tot en met 24 augustus via bussumcultureel.nl

Meer berichten