<p>Het atelier aan de Turfpoortstraat 36a.</p>

Het atelier aan de Turfpoortstraat 36a.

(

Foto: PR

)

Vier jonge kunstenaars krijgen podium in Galerie Pouloeuff

  Cultureel

NAARDEN - In Galerie Pouloeuff aan de Turfpoortstraat 36a in Naarden-Vesting vindt 2 tot en met 26 september voor de derde keer de Masterclass Keep an Eye Spacemakers #3 plaats. De galerie dient als werkruimte voor vier jonge kunstenaars waar zij zullen experimenteren onder begeleiding van kunstenaar Ad de Jong. 

De kunstenaars die hun intrek zullen nemen in de galerie zijn Jesse Strikwerda, Mariska Koolen, Mirthe Klück en Pip Passchier. De disciplines waarin deze jonge kunstenaars werken lopen uiteen van schilderen tot het maken van sculpturen en installaties. De galerie is gedurende de maand september atelierruimte van deze vier kunstenaars. In deze periode onderzoeken de kunstenaars hun eigen disciplines en creëren ze nieuw werk . Zij worden uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen. Dit doen zij door de grenzen binnen hun eigen disciplines te verleggen. Terwijl de kunstenaars aan het werk zijn, is de galerie open voor publiek.

Masterclass

De derde editie van de Keep an Eye Spacemakers is een residentie-masterclass. De jonge makers worden begeleid door beeldhouwer Ad de Jong. Hij is één van de oprichters van W139 in Amsterdam en in 1989 was hij hiervan de eerste artistieke directeur. Als docent heeft hij onder meer lesgegeven aan het Sandberg Instituut en verschillende kunstacademies in Nederland. Zijn werk wordt gepresenteerd in binnen- en buitenland en is opgenomen in verschillende collecties waaronder Museum Boijmans Van Beuningen.
Met zijn kleurrijke en fysieke sculpturen wil De Jong een inclusieve kunstwereld creëren, een die opent en zichzelf verbindt met de kijker en vooruitkijkt. Hij ziet zijn werk niet als een esthetische of verhalende kunst, maar vooral als een fysieke beeldende manier om de toekomst ‘vorm’ te geven en mensen actief te maken in hun eigen wezen.

Expositie

De Jong gaat met de kunstenaars tijdens deze residentie-masterclass intensief aan het werk om tot de essentie van hun kunstenaarschap te kunnen komen. De residentie-masterclass periode wordt afgesloten met een expositie die wordt ingericht door de kunstenaars zelf, bestaande uit de gemaakte werken uit deze editie van de Keep an Eye Spacemakers. Deze is te zien van 27 september tot en met 1 november 2020.

Jonge (pas afgestudeerde) kunstenaars krijgen in Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting een podium om hun werk kosteloos te exposeren. Omdat Pouloeuff het belangrijk vindt om jonge, talentvolle kunstenaars verder te helpen bij de ontwikkeling van hun artistieke carrière biedt de galerie kunstenaars meer dan alleen een ruimte om hun werk te presenteren. Benieuwd? Ga naar www.galeriepouloeuff.nl en www.keepaneye.nl.

 

Meer berichten