Kinderen gezocht voor The Wiz

  Cultureel

WEESP De Gooische Muziekschool opent volgende week een musical- en theaterafdeling in Weesp en trapt af met een bewerking van de beroemde musical The Wiz voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

In Bussum heeft de Gooische Muziekschool al een musical- en theateropleiding sinds 1996, maar omdat er in Weesp ook steeds meer vraag naar kwam, is Marco de Jong gaan kijken of hier ook zoiets kon worden opgestart. Het antwoord werd gevonden in een samenwerking met de Weesper theatermaker Esther Werneke. Voor de eerste productie van de nieuwe musical- en theaterafdeling bewerkte zij de beroemde musical The Wiz

De lessen beginnen 18 september met een proefles, en zijn ook daarna steeds op vrijdagmiddag van 15.15 tot 16.30 uur. Als er kinderen zijn die nog mee willen doen, kunnen zij zich het best zo snel mogelijk aanmelden. Het is de bedoeling om met twee groepen te starten: een voor kinderen uit groep 5/6 en eentje voor kinderen uit groep 7/8. Om ervoor te zorgen dat er voldoende persoonlijke aandacht is, zullen de groepen uit maximaal 12 tot 15 kinderen bestaan.

De lessen worden gegeven op de Van Der Muelen Vastwijkschool. Daar is volgens de Gooische Muziekschool voldoende ventilatie en er wordt goed gelet op handen wassen, afstand tot de docent en andere richtlijnen. De eindvoorstelling vindt plaats in Theater Concordia in Bussum, in januari of februari 2021.

Aanmelden kan via info@degooischemuziekschool.nlGooische Muziekschool

Meer berichten