Anthony Hopkins heeft een hoofdrol in 'Armageddon Time'.
Anthony Hopkins heeft een hoofdrol in 'Armageddon Time'. Foto: Filmhuis Bussum

Talloze premières bij Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - “Voor de maand december hebben we weer veel mooie filmtitels in de planning staan”, laat een woordvoerder van Filmhuis Bussum weten. “Extra goed nieuws dus, dat de kaartverkoop voor de premières, eenmalige voorstellingen én specials nu al is gestart! Dus pak je agenda er maar bij en plan de donkere decembermaand vol met onze lichtpuntjes op het witte doek.”

De volgende premières zijn te zien:

‘Armageddon Time’ (donderdag 8 december om 18.30 uur): autobiografische coming-of-age film van regisseur James Gray (‘The Immigrant’) over de vriendschap tussen twee schooljongens raakt op subtiele wijze aan antisemitisme en racisme in de Verenigde Staten.

‘White Noise’ (donderdag 8 december om 20.50 uur): een ogenschijnlijk maatschappelijk geslaagd gezin wordt geconfronteerd met een dreigende gifwolk en ziet hun zorgeloze bestaan in duigen vallen. Energieke en soms hilarische verfilming van de gelijknamige succesroman van Don De Lillo.

‘Triangle of Sadness’ (donderdag 15 december om 21.00 uur): een onweerstaanbaar geestige satire over de wereld van glamour en luxe van Ruben Östlund (‘The Square’), die hiermee dit jaar op het filmfestival van Cannes zijn tweede Gouden Palm won. Nu zijn de oligarchen, wapenhandelaars en omhooggevallen miljardairs het doelwit van zijn vlijmscherpe blik.

‘De Acht Bergendo’ (22 december om 20.50 uur): het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen de stadse Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Paolo Cognetti. In hun levenslange zoektocht naar geluk zwerft Pietro de wereld over terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg.

‘Livingdo’ (29 december om 20.55 uur): Londen 1953. Williams, veteraan en ambtenaar, verliest zich in de bureaucratie van de wederopbouw van het Engeland na de Tweede Wereldoorlog. Terwijl het eindeloze papierwerk zich opstapelt, verneemt Williams dat hij niet meer lang te leven heeft.

Eenmalig te zien ‘Mi país imaginariodo’ (8 december om 18.45 uur): de documentairemaker Patricio Guzmán (’La cordillera de los sueños’, ‘Nostalgia de la Luz’) keert terug naar Chili om verslag te doen van de onverwachte revolutie die in oktober 2019 begon.

‘United We Standma’ (12 december om 16.40 uur): muziek en politiek zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden: Beethoven en Napoleon, Sjostakovitsj en Stalin, Hitler en Entartete Kunst… en nu is er Poetins oorlog in Oekraïne. Wat is nu de rol van de kunst? Hoe reageert de muziekwereld hierop?

‘Candydo’ (15 december om 19.00 uur): Candy is een intiem portret van een zelfstandig artiest, dochter en bonusmoeder die zichzelf opnieuw uitvindt in moeilijke tijden.

‘Hallelujah Leonard Cohen, A Journey, A Song’ (donderdag 29 december om 18.30 uur): deze documentaire laat de ontwikkeling van Cohens carrière zien en focust zich op de ontstaansgeschiedenis van zijn meest bekende en meest gecoverde song ‘Hallelujah’.

Info: www.filmhuisbussum.nl 

Uit de krant