Afbeelding
Foto: Lambert de Jong

Programma Live 2000 bekend: muziek van Doe Maar, Bowie en CCR op Marktplein

Cultureel

HILVERSUM - Het complete programma van Live 2000 is bekend. In de Live 2000 tent op het marktterrein worden door verschillende bands tributes gebracht aan David Bowie, Doe Maar, Status Quo en Creedence Clearwater Revival.

Daarnaast is er een Hollandse Avond met Jason Bouman. Eerder werden al odes aan Fleetwood Mac en R.E.M. bekendgemaakt. Ook in De Vorstin en Filmtheater Hilversum zijn tijdens de laatste week van het jaar activiteiten rond de door NPO Radio 2 vanuit het Top 2000 Café in Beeld en Geluid uitgezonden Top 2000.

Op het Marktplein gebeurt het. In de gratis toegankelijke Live 2000 tent kunnen muziekliefhebbers vanaf dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december naast de verschillende tributes en de Hollandse Avond ook dagelijks je Top 2000-kennis testen tijdens een van de popquizzen. Verder organiseert theatercafé Muze de theatermiddag Muze in de Stad, komt hiphopcollectief Gooische Woordenaars naar de festivaltent op het markterrein en kan men dankzij ONE Hilversum meedoen aan de Live 2000 djembé-experience met Ibou.

In De Vorstin kunnen mensen hun talent laten zien bij Open Podium goes Top 2000 of dansen op soul, disco, funk, R&B, hiphop tijdens dansfeest Soul Food. Het Filmtheater draait in deze periode films en documentaires over muzikanten zoals King Crimson, David Bowie en Leonard Cohen. De events in de Live 2000 muziektent op het Marktplein zijn gratis. Tickets voor programmering in De Vorstin en in het Filmtheater Hilversum zijn te koop via hun eigen website.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

Het muziekfestival Live 2000 in Hilversum beleefde haar eerste editie in 2017 en is een initiatief van Hilversum Marketing en De Vorstin. Na twee jaar corona is het festival weer terug in de stad. De organisatie streeft naar een zo breed mogelijke samenwerking in het centrum om dit muziekevent tot een succes te maken. Zo worden er bijvoorbeeld door bijna veertig horecaondernemingen en winkeliers ‘2000 cent-aanbiedingen’ gedaan waarbij er tijdens Live 2000 voor 20 euro geshopt, gegeten en/of gedronken kan worden.

De complete playlist van Live 2000 en de deelnemende ‘2000 cent’-locaties zijn te vinden op www.hilversumLive2000.nl.

Uit de krant