Uit 'Journey through our World', een ‘coronadagboek’ gefilmd door het documentaire-echtpaar Peter en Petra Lataster.
Uit 'Journey through our World', een ‘coronadagboek’ gefilmd door het documentaire-echtpaar Peter en Petra Lataster. Foto: Filmhuis Bussum

Best of IDFA on Tour in Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - IDFA gemist, of lang niet alles kunnen zien? Geen probleem! In Filmhuis Bussum zijn op zondag 19 februari vanaf 12.45 uur drie documentaires te zien die afgelopen november tijdens het International Documentary Festival Amsterdam in de prijzen vielen. 

Een selectie van het beste wat IDFA te bieden had. Het betreft de documentaire ‘Paradise’, over de uitzonderlijke hittegolf die in de zomer van 2021 in Siberië tot enorme bosbranden leidde. Verder ‘Journey through our World’, een ‘coronadagboek’ gefilmd door het documentaire-echtpaar Peter en Petra Lataster over hun eigen leven tijdens de lockdowns én de biografische documentaire ‘Apolonia, Apolonia’. Hierin volgt documentairemaakster Lea Glob gedurende dertien jaar een jongvolwassen vrouw, die haar plek zoekt in de Parijse (kunst)wereld. 

Drie totaal verschillende documentaires, alle bekroond vanwege hun cinematografische kwaliteiten en/of urgentie van het onderwerp, maken van een ‘gewone’ zondagmiddag iets bijzonders. Meer informatie en kaartverkoop via de website van Filmhuis Bussum. Er zijn kortingskaarten voor Vrienden van Filmhuis Bussum en CJP- en BankGiroLoterij VIPkaarthouders. Cinevillers hebben gratis toegang, maar moeten wel online een plaats reserveren. 

Uit de krant