Podium deMess.
Podium deMess. Foto: Saskia Simons

Toneeldagen in Podium deMess

Cultureel

NAARDEN - In Podium deMess aan het Adr. Dortsmanplein draait het komend weekend om toneel. De Mess Toneeldagen staan tenslotte voor de deur.

Casper van Bohemen en Linda Møller spelen vrijdag 24 maat (20.15 uur) ‘Een flinke linkse vrouw’ van Aaf Brandt Corstius. Het toneelstuk gaat over visite en vis, winners & losers en ‘Homeless’ van Paul Simon. Linda en Casper vinden elkaar in de geestige dialogen tussen twee eigenzinnige en totaal verschillende karakters en maken dit stuk tot een zinderend feest.

Op zaterdag 25 maart (20.15 uur) speelt het duo Van Bohemen en Møller ‘Doek’ van Maria Goos. Lies en Ries zijn samen afgestudeerd aan de toneelopleiding. Na jarenlang met furore samen gespeeld te hebben, besluit Lies om met een gynaecoloog in Zuid-Frankrijk te gaan wonen. Na tien jaar staan Lies en Richard weer samen op de planken. Dat betekent vuurwerk. Waarom zijn ze elkaar uit het oog verloren? En waar staan zij nu? Drie weken voor de première komt alles boven. Vrijheid en afhankelijkheid, liefde en kunst stromen door elkaar. Het publiek wordt meegesleurd in een emotionele achtbaan vol humor, whisky en muziek!

Afsluiter

Debby Petter, de echtgenote van Youp van ‘t Hek, sluit de Mess Toneeldagen op zondag 26 maart (15.30 uur) af. Ze schreef zelf de tekst - met bijdragen van Van ‘t Hek - van de beklemmende en toch ook luchtige monoloog ‘Niet te geloven’. Het stuk gaat over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige en bange gemeenschap. Een sekte waar God alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar 16de wist ze dat ze weg wilde uit dit ronduit beklemmende milieu, maar dat lukt haar pas jaren later als ze zelf moeder is. Ze vlucht en neemt alleen haar zoon mee. Daarna breekt iedereen met haar. En dan begint het pas. Petter vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. In tegendeel. Maar een ding weet ze zeker: Zelfs God kan er om lachen. En huilen.

Klik voor tickets hier.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je lidmaatschap.

Uit de krant