Muidernieuws - Gooise gemeenten één in regionaal Monopoly
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Burgemeesters Ter Heegde en Kruisinga.
Burgemeesters Ter Heegde en Kruisinga. (Foto: Bob Awick)

Gooise gemeenten één in regionaal Monopoly

  Cultureel

REGIO - De Gooise gemeenten (zonder Weesp) gebroederlijk bij elkaar. Het is het ideaalbeeld van de lokale bestuurders in 't Gooi en de Vechtstreek die pleiten voor één grote Gooise gemeente. Op het woensdagavond gelanceerde 'Monopoly 't Gooi' is het werkelijkheid.

De lancering vond plaats in Singer, in het spel één van de vier stations. De overige drie zijn het Muiderslot, Gooiland en Spant!: de culture hotspots in de regio. Burgemeesters Han ter Heegde (Gooise Meren) en Rinske Kruisinga (Laren) ontvingen de twee eerste exemplaren. 

De gemeenten die wel op het bord staan zijn (in volgorde vanaf Start) 's-Graveland (Natuurmonumenten, Trompenburgh), Muiderberg (Herbergh De Echo, Groote Zeesluis, Graag Floris V), Huizen (Oude Centrum, Oude Haven, De Krachtcentrale), Hilversum (Raadhuis, Mediapark, De Jonge Haan), Bussum (Watertoren, Landstraat Noord, De Koperen Kraan), Naarden (Grote Kerk, Arsenaal, Tinfabriek), Laren (Poffertjeskraam De Haan, Papageno Huis, Cha!) en Blaricum (IJssalon De Hoop, The Red Sun). 

Tussendoor komen nog enkele kans- en algemeen fondsplekken voorbij, vrij parkeren en natuurlijk de gevangenis.

Hele klus
Bedenkers Bert-Jan Koekkoek en Wijnand den Uyl zijn ruim een jaar bezig geweest om van het wereldberoemde spel een onder licentie uitgebrachte regionale editie te realiseren. Het bleek vervolgens een hele klus om te bepalen welke locaties een plekje op het bord zouden krijgen. En waar op dat bord. En wilden alle partijen wel meedoen. Maar, zei Koekkoek, gezien de reacties van nu blijkt wel dat het bij iedereen leeft.

Het spel is vanaf nu te koop voor 49,95 euro bij Intertoys Den Uyl aan de Nassaulaan 31 in Bussum, of online via www.gooischspel.nl. Er zijn enkele duizenden spellen in voorraad. Wel is er al een flink aantal gereserveerd, vertelt Den Uyl, dus wie een leuk spel wil spelen tijdens de feestdagen moet er snel bij zijn. 

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>