Afbeelding

Oud-wethouder Gerben Struik (44) overleden

Mensen

GOOISE MEREN - Oud-wethouder Gerben Struik (GroenLinks) is maandagochtend overleden. Dat meldt de gemeente. Gerben Struik was al geruime tijd ernstig ziek. 

Gerben Struik was vanaf 2011 raadslid en vervolgens ook fractievoorzitter van de Bussumse raadsfractie van GroenLinks. Na de fusie tot Gooise Meren en de herindelingsverkiezingen trad GroenLinks onder zijn leiding wederom toe tot het college van burgemeester en wethouders; Struik werd een van de eerste wethouders van de gemeente Gooise Meren.

Een bevlogen wethouder
Als wethouder zette Struik zich met hart en ziel in voor onder meer duurzaamheid, jeugd en werk en inkomen. De GroenLinkser was een bevlogen wethouder, die met grote deskundigheid en dossierkennis, persoonlijke aandacht en betrokkenheid opkwam voor de minderbedeelden in de samenleving. 

Hoop op terugkeer
Begin vorig jaar maakte Struik bekend dat bij hem kanker was geconstateerd. Hij deed daarop een stapje terug en nam een time-out om zich volledig op zijn genezing te concentreren. De andere collegeleden namen zijn taken waar. Een operatie en diverse behandelingen volgde. Struik stond ondertussen nog wel bovenaan die kieslijst van GroenLinks voor de naderende gemeenteraadsverkiezingen. Toen GroenLinks wederom een wethouderspost kreeg was het altijd de bedoeling dat beëdigd wethouder Barbara Boudewijnse op den duur plaats zou maken voor Struik. Het mocht niet zover komen. 

Gerben Struik is 44 jaar geworden. Hij laat een vrouw en twee jonge kinderen achter. 

Uit de krant