Vanaf de buitenkant is er van een brand weinig te zien.
Vanaf de buitenkant is er van een brand weinig te zien. (Foto's: Muidernieuws)

Sigaret oorzaak brand Florisberg; bewoner natuurlijke dood gestorven

  Mensen

MUIDERBERG - De bewoner van de Florisberg in Muiderberg, die tijdens de brand van dinsdagavond in het zorgcentrum overleed, is een natuurlijke dood gestorven. En dus niet als gevolg van die korte brand.

Dat zegt directeur Irna Hoiting donderdagmiddag, op basis van forensisch onderzoek. De brand in het appartement van de man (op de begane grond) zou zijn ontstaan door een brandende sigaret die hij daarvoor nog had opgestoken.   

De brand brak dinsdagavond rond 21.30 uur uit. Hulpdiensten waren zeer snel ter plaatse en hadden de brand gauw onder controle. De geëvacueerde bewoners konden weer terugkeren naar hun appartementen. De bewoner bij wie de brand uitbrak, was toen dus al overleden. De bewoner in het appartement ernaast verbleef een avond bij familie, maar kon de volgende dag de woning weer in, vertelt Hoiting. 

Hoewel de directeur beseft dat er in dit verhaal eigenlijk geen sprake is van goed nieuws en de verslagenheid bij bewoners en personeelsleden groot is, is zij toch enigszins opgelucht. Was de brand namelijk het gevolg geweest van een technisch mankement binnen het pas twee jaar oude gebouw, had dat mogelijk consequenties voor de andere bewoners. 

Hoiting vindt het nu nog te vroeg om te denken aan een eventuele aanpassing van het rookbeleid. Bovendien, wonen die mensen daar en dan kun je ze moeilijk iets verbieden. 

Meer berichten