Join Us ingezet in strijd tegen eenzaamheid jongeren
Join Us ingezet in strijd tegen eenzaamheid jongeren (Foto: Bob Awick )

Join us ingezet in strijd tegen eenzaamheid jongeren

  Mensen

GOOISE MEREN - Wethouders Maarten Hoelscher van Huizen en Geert-Jan Hendriks van Gooise Meren hebben vanmorgen een overeenkomst met de Stichting Join us en Versa Welzijn getekend.

In beide gemeenten worden Join us-locaties opgezet om eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan. Versa Welzijn voert het initiatief uit.

Eenzaamheid
"Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch voelt een grote groep jongeren zich alleen. Het programma Join us is er voor deze jongeren", aldus de gemeente.

"Join us brengt ze in contact met leeftijdsgenoten en helpt ze sociaal sterker worden. Het gaat om jongeren die niet veel contacten hebben, zich buitengesloten voelen als ze tussen leeftijdsgenoten zijn en het lastig vinden dat te doorbreken. Maar dat wel graag willen."

Leuke dingen
Jongeren die vaak alleen zijn kunnen bij Join us leuke dingen doen met leeftijdgenoten. Zo ontdekken ze dat ze niet alleen zijn en worden ze sociaal sterker.

Sam van 17 vertelt over haar stap naar Join us: “Mijn moeder begon over Join us. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest denken, maar heb het geprobeerd. En daar ben ik heel blij om."

Zelfverzekerder
"Bij Join us hoorde ik er meteen bij. Ik vind het echt ontzettend leuk en zit beter in mijn vel. De afgelopen maanden ben ik me zelfverzekerder gaan voelen. Ook weet ik nu beter hoe ik op iemand af kan stappen", gaat ze verder.

"De dingetjes die ik bij Join us leer heb ik meteen gebruikt toen ik begon op een vervolgopleiding. De eerste dag in mijn nieuwe klas vond ik doodeng. Toch ben ik op een groepje meiden afgestapt en nu zijn we vriendinnen. Vorige week vierde ik met hen en een aantal jongeren van Join us mijn verjaardag. Dat was echt heel tof.”

Join us-groepen
Er zijn twee Join us-groepen in Bussum, voor jongeren van 12 tot 18 jaar en voor 18- tot 25-jarigen. Deze zijn in Jongerencentrum Uit-Wijk aan de Doctor Schaepmanlaan 10-2 in Bussum. Alle actuele informatie is te vinden op join-us.nu.

Meer berichten