Burgemeester Ter Heegde kwam vanmiddag op bezoek bij Wim en Bep Bree.
Burgemeester Ter Heegde kwam vanmiddag op bezoek bij Wim en Bep Bree. (Foto: © Bob Awick )

Wim en Bep Bree 60 jaar gelukkig getrouwd

  Mensen

NAARDEN - Wim Bree (86) en Bep Klinkenberg (82) waren zondag zestig jaar getrouwd. En vanmiddag kwam er hoog bezoek: burgemeester Han ter Heegde kwam het bruidspaar namelijk persoonlijk zijn gelukwensen overbrengen.

Bep is een échte Naardense. Zij en haar Wim (een échte Bussumer) leerden elkaar kennen bij Concordia in Bussum. Na drie jaar verkering stapten ze op 5 juli 1960 in het huwelijksbootje. "Op het stadhuis van Naarden", vertelt Bep, die een lichtblauwe trouwjurk droeg. "Het was een mooie, warme dag." De receptie vond plaats in het ouderlijk huis van Bep (aan de Kol. Falbastraat) en het feest in het zaaltje van café Margriet aan de Brediusweg in Bussum.

Facetimen

De twee zijn de trotse ouders van een zoon en een dochter. Beiden wonen helaas niet om de hoek. "Mijn zoon runt in Spanje een caravanstalling en mijn dochter is vanwege het werk van haar echtgenoot naar Roermond verhuisd. "We facetimen veel met elkaar", vertelt de immer opgewekte Bep. Inmiddels is het echtpaar vier kleinkinderen en zelfs al twee achterkleinkinderen rijker. Daarnaast heeft Bep veel contact met de oudste dochter van haar oudste broer, die in Hilversum woont. "Zij doet elke week boodschappen voor ons."

'Gewoon doorgaan'

De Naardense, die zelf last heeft van 'slechte' voeten, is met veel liefde mantelzorger van haar echtgenoot. Hij is wat vergeetachtig en moet vanwege zijn COPD verzorgd worden. "Ik heb er vrede mee en ga er net zo lang mee tot ik niet meer kan. Ik ben een optimistisch mens en dan kun je veel hebben", reageert ze als gevraagd wordt of deze zorg op haar leeftijd niet te veel is. De Naardense voelt zich heerlijk in hun huisje in De Schans, waar ze sinds tweeënhalfjaar wonen. Ontspannen doet ze achter de naaimachine. Ze is trots dat zij en Wim deze mijlpaal hebben behaald. "We zijn een gelukkig stel en voelen ons prettig." Het geheim? "Gewoon doorgaan."

Meer berichten