Met het schoolhockeytoernooi werd ruim 10.00 euro voor India bij elkaar gespeeld.
Met het schoolhockeytoernooi werd ruim 10.00 euro voor India bij elkaar gespeeld. Foto: Rotary

Bussumse Rotary zoekt drie goede doelen

Mensen

BUSSUM - Na het succes van eerdere edities is de Rotary Bussum wederom op zoek naar drie initiatieven in Naarden, Bussum of Hilversumse Meent die in aanmerking willen komen voor extra financiële ondersteuning. 

De initiatieven moeten gericht zijn op de lokale gemeenschap maar mogen geen commercieel doel nastreven en moeten volledig ten gunste komen van de bevolking, jong of oud. De projecten die worden ondersteund moeten afgebakend zijn en de steun van Rotary Bussum moet ook echt iets toevoegen en het verschil kunnen maken. Indienen van het verzoek met een goede onderbouwing kan tot uiterlijk 7 oktober 2022 door een mail te sturen naar rotarybussum@gmail.com.

Een jury van de Bussumse Rotary selecteert vervolgens de drie winnaars die op 10 november hun idee en initiatief aan alle leden kunnen toelichten en een cheque in ontvangst kunnen nemen van 1.500 of 1.000 euro.

Margreet van Steijn, voorzitter van Rotary Bussum: “Veel mensen denken bij de Rotary dat wij alleen projecten ondersteunen in verre landen maar niks is minder waar. Als lokale Rotaryclub zijn wij verankerd in de regio. Wij brengen bijvoorbeeld ouderen uit verzorgingstehuizen naar de generale repetitie van middelbare schoolmusicals. Ze hebben zo een zeldzaam avondje uit en de kinderen hebben een echt en dankbaar publiek. Inmiddels koppelen een aantal scholen er meteen een maatschappelijke stage aan voor de leerlingen die niet op het toneel staan. Dit jaar hebben we voor het eerst samen met de Gooische Hockey Club een schoolhockeytoernooi georganiseerd voor de groepen 7 en 8 uit Gooise Meren, waaraan maar liefst 38 teams deelnamen; ook kinderen die voor het eerst met sport in aanraking kwamen.”

Zij vervolgt: “Maar er is altijd hulp nodig in onze gemeente. Daarom ondersteunen we sinds 2015 lokale initiatieven die een duwtje in de rug kunnen gebruiken met het Goede Doelen Festival. Dus ben je betrokken bij een goed doel in deze regio en kan je extra financiële ondersteuning gebruiken? Laat het ons weten. Er zijn weer drie cheques te winnen. Niet iedereen kan winnen, maar wellicht dat wij dan op een andere manier kunnen helpen of ons netwerk kunnen inzetten. Dus mail ons vandaag nog.”

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:16
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:48
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief