video

Luc Runderkamp uit Muiderberg opnieuw in finale Ouderen Songfestival

Mensen

MUIDERBERG - Het is niet de eerste keer dat Muiderberger Luc Runderkamp in de finale van het Ouderen Songfestival staat. Afgelopen editie, de 30ste, stond hij er zelfs twee keer in; als solist en als duo samen met John Spoel. Ook deze keer, zijn twaalfde deelname aan het festival, heeft hij zowel de voorronde- als de pre-finalejury weten te overtuigen.

De vertolker van het Nederlandstalig kleinkunstrepertoire heeft het voor deze editie over een andere boeg gegooid. Niet dat hij is afgeweken van de kleinkunst, daarvoor is zijn liefde voor het kleine, stille lied met een vaak melancholische ondertoon te groot. Maar de traan heeft moeten wijken voor de glimlach. Runderkamp heeft voor deze 31ste editie van het Ouderen Songfestival gekozen voor het humoristische Tearoom tango. Het tragikomische lied, bekend van Wim Sonneveld, dat gaat over de aan het lijntje gehouden jongen van weleer die zijn aanbeden liefde uiteindelijk een hak zet.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Luc Runderkamp uit Muiderberg. - Foto: OSF

Runderkamp staat zaterdagmiddag 11 december (14.00 uur) in de 31ste Grande Finale in het DeLaMar te Amsterdam. Net als de overige vijftien finalisten wordt hij begeleid door het Ouderen Songfestival Orkest onder leiding van muzikaal leider, pianist en arrangeur Kees van Zantwijk. De presentatie van de Grande Finale is in handen van Eva Zwaving.

Alle finalisten zijn in de running voor de internetprijs. De finalist die de meeste stemmen krijgt, wint de internetprijs. Deze wordt 11 december uitgereikt.  Per finalist is het optreden tijdens de prefinale op het OSF-YouTube-kanaal te zien. Tot aan de finale op 11 december kan hier online gestemd worden op de finalisten.
www.ouderensongfestival.nl. Kaarten voor het Ouderen Songfestival zijn verkrijgbaar aan de kassa van DeLaMar, via 0900-1010202 en online.

Uit de krant