Afbeelding

Weerman Pieter de Blois: 'Zeker tot en met woensdag prachtig weer'

Natuur & Milieu

REGIO - Het is officieel nog winter, maar het lijkt wel zomer deze dagen. De temperatuur loopt dinsdag op tot zo'n zeventien graden. "Dat is uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar", zegt Pieter de Blois, de vaste weerman van deze krant. 

De afgelopen dagen werden al enkele temperatuurrecords verbroken. Ook telde februari nog nooit zoveel lentedagen. Woensdag gaan we nog een warme lentedag tegemoet, ook dan kan wordt het zeventien tot achttien graden. 

Na woensdag wordt het wat koeler
Toch kan De Blois niet alleen maar goed nieuws brengen: de echte warmte is na woensdag wel voorbij. "Na de zonnige woensdag neemt donderdag de bewolking geleidelijk toe. Er kan wat lichte regen vallen. De matige wind draait naar west. Met elf graden als maximum is het minder uitgesproken zacht, maar nog wel zachter dan normaal. Dat is zo'n zes graden. Vrijdag is het meest bewolkt met kans op een buitje. Bij een matige noordwestenwind wordt het negen graden", zo vertelt de weerman. 

En mocht je op deze warme dagen al hopen op een net zo zonnig weekend, dan kom je bedrogen uit. "Zaterdag is er vrij veel bewolking met kans op een bui. In de nacht naar zondag volgt regen. Overdag kan het tijdelijk opklaren, maar later volgt opnieuw regen. De temperatuur schommelt rond de tien graden."

Uit de krant