We worden steeds vaker geteisterd door heftige regenval.
We worden steeds vaker geteisterd door heftige regenval. (Archieffoto: Bob Awick)

Praktische klimaatwebsite voor inwoners Gooise Meren

  Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - We kunnen veel en vaak praten over het veranderende weer, ons favoriete gespreksonderwerp, maar we kunnen er ook wat aan doen. Om inwoners op weg te helpen komt de gemeente Gooise Meren met een nieuwe website, waarbij mensen kunnen zien wat zij op hun eigen woonadres kunnen doen aan het klimaat en de verbetering van hun directe leefomgeving: www.duurzaam.gooisemeren.nl

Dat het klimaat verandert, is duidelijk: warme winters zonder ijspret, periodes met langdurige en pittige regenval en bloedhete en droge zomermaanden. Veel steden en dorpen zijn daar duidelijk niet op ingericht. Heftige regenbuien leiden steeds vaker tot wateroverlast op straat, in huizen en in kelders, droogte leidt tot schade, lage grondwaterstanden, paalrot en gebrek aan drinkwater. 

En dus moet er iets gebeuren, vindt men binnen het gemeentehuis van Gooise Meren. Daarom is er nu onder meer de genoemde website. Inwoners kunnen inzoomen op hun eigen huisadres en er zo achter komen welke maatregelen, klein en groot, rendement opleveren. 

"Je ziet in één oogopslag hoe groot de kans is op ernstige wateroverlast, hittestress, hoe je de biodiversiteit kan verbeteren en hoe je scoort op het gebied van energiebesparing", belooft de gemeente. "En je hebt meteen in beeld wat voor kleine en grote maatregelen jij kan nemen om te komen tot een lager klimaatlabel."

De website is er overigens nog niet. Komende dinsdag is de officiële lancering door milieuwethouder Barbara Boudewijnse. 

Meer berichten