Vanwege de grote drukte reguleert de GAD het aantal personen dat een scheidingsstation binnen mag.
Vanwege de grote drukte reguleert de GAD het aantal personen dat een scheidingsstation binnen mag. (Foto's: GAD)

GAD reguleert toegang scheidingsstations

  Natuur en Milieu

REGIO - GAD heeft de toegang tot de scheidingsstations beperkt vanwege de grote drukte. "We zijn genoodzaakt om de toegang te reguleren en een beperkt aantal personen tegelijk toe te laten. Kom alleen als het noodzakelijk is."

Inmiddels zijn bij de scheidingsstations ook lichtborden geplaatst om deze boodschap aan de bezoekers duidelijk te maken.

"Wie toch komt, wordt gevraagd om afstand te houden van elkaar en van de medewerkers." Als het scheidingsstation vol is, wordt gevraagd een ander moment terug te komen en de zaterdag te mijden. Die is altijd al erg druk.

Kringloop gesloten
Wie nu juist zijn huis aan het opruimen is en herbruikbare spullen zoals tafels, kasten of kleinere spullen naar de scheidingsstations wil brengen, kan deze hier niet meer kwijt.

"De vestigingen van de Kringloper zijn in deze regio gesloten, dus wij kunnen deze spullen ook niet meer kwijt."

Vervallen
Het mobiel scheidingsstation zal tot en met 6 april ook niet meer worden ingezet. "Alle locaties komen tot die tijd dus te vervallen."

"De landelijke compostdag op 28 maart gaat ook niet door. Dit om grote drukte op onze scheidingsstations te vermijden."

Dienstverlening
De GAD probeert haar dienstverlening op peil te houden, ondanks de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan

"Wij hebben te maken met beperkte inzet van medewerkers, hierdoor is het mogelijk dat de wachttijden bij de klantenservice langer zijn. Wij willen wel zo lang mogelijk het huishoudelijk afval blijven ophalen en ons werk doen."

Later bellen
"Inwoners kunnen ons helpen door op een later moment terug te bellen, een mail te sturen en uw bezoek aan het scheidingsstation uit te stellen en alleen te komen als het strikt noodzakelijk is."

Om de druk van de organisatie af te halen, was al besloten met ingang van 17 maart tot en met 6 april het gft nog maar tweewekelijks in te zamelen. "Het inzamelschema is nu hetzelfde als voor 1 maart."

Ophaalkalender aangepast
Dit betekent dat mensen die in december tot februari hun container in de even weken buiten zetten, dit nu ook weer moeten doen en wie dat in de oneven weken deed, dit nu weer doet. In de app van de GAD is de ophaal kalender inmiddels aangepast.

Meer berichten