Ook in Huizen staat er regelmatig een lange rij wachtenden voor het scheidingsstation.
Ook in Huizen staat er regelmatig een lange rij wachtenden voor het scheidingsstation. (Foto: Bob Awick )
corona

Scheidingsstations GAD extra open op maandag

  Natuur en Milieu

REGIO - De scheidingsstations in Bussum, Hilversum, Huizen en Weesp gaan van maandag 20 april tot en met in ieder geval 25 mei extra open op de maandag van 12.00 tot 19.30 uur. Dit om de bezoekersstromen meer te verspreiden.

Het scheidingsstation in Hilversum is al open op maandag tot 16.30 uur, hier wordt de openingstijd op maandag verlengd tot 19.30 uur. De openingstijden op de overige dagen blijven ongewijzigd. 

Filevorming
"Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kunnen er slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk op het scheidingsstation. Dit levert filevorming op voor de ingang en lange wachttijden voor bezoekers. De filevorming veroorzaakt onveilige verkeerssituaties en zijn bedrijven in de omgeving van de scheidingsstations hierdoor slechter bereikbaar", meldt de GAD.

"Met de extra opening op maandag willen we met het oog op de aankomende feestdagen de drukte meer spreiden. Ook willen we hiermee mensen de gelegenheid geven hun afval te brengen die overdag werkzaam zijn in cruciale beroepen." Wel benadrukt Daniël Walkot, directeur GAD, om vooral pas te komen als dat strikt noodzakelijk is en daarbij de aangescherpte toegangsregels in acht te nemen.

Wees voorbereid
De GAD roept inwoners op de website te raadplegen voordat ze een bezoek aan het scheidingsstation overwegen. “Alle maatregelen die we nemen staan op onze website. Informeer jezelf en wees voorbereid. Deze tijd moeten we met zijn allen door en wederzijds begrip en respect voor maatregelen is van het grootste belang.”

Openingstijden
De openingstijden op maandag zijn:
Bussum 12.00 - 19.30 uur
Huizen 12.00 - 19.30 uur
Weesp 12.00 - 19.30 uur
Hilversum 08.30 - 19.30 uur

De openingstijden de rest van de week zijn:
Dinsdag tot en met vrijdag: alle locaties 08.30 - 16.30 uur
Zaterdag: alle locaties 09.00 - 16.00 uur

Feestdagen
Op onderstaande feestdagen zijn de scheidingsstations gesloten:
Maandag 27 april Koningsdag
Dinsdag 5 mei Bevrijdingsdag
Donderdag 21 mei Hemelvaartsdag
Maandag 1 juni  Tweede Pinksterdag

Meer berichten