Erny Gelling (bluecamp tenten) Peter dankes
 (vrijwilliger Pampus) Bart van der Hucht en Maarten Verver (beiden Pampus Events)
Erny Gelling (bluecamp tenten) Peter dankes (vrijwilliger Pampus) Bart van der Hucht en Maarten Verver (beiden Pampus Events) (Foto: Bart van der Hucht)

Museumeiland Pampus nu ook zomerse hotspot ná sluitingstijd

  Natuur en Milieu

MUIDEN - Bart van der Hucht (49) heeft zich opgeworpen als campingbaas. Hij is helemaal in zijn element als hij een rondje loopt over 'zijn' Pampus-camping. In het dagelijks leven is Van der Hucht de eventmanager op het eiland. De tijdelijke camping is een van de initiatieven die het Pampusteam heeft bedacht heeft om de coronacrisis te bezweren. "We zijn creatief om hier op Pampus voort te kunnen bestaan en het eiland open te houden voor onze bezoekers", vertelt de Muider.

Aan de noordkant van Pampus zijn in no time tien tweepersoons, onverwarmde, ijzersterke stormtenten uit de grond gestampt. Om te kunnen overnachten hoeven de gasten alleen nog maar een slaapzak mee te nemen. "De eerste drie gezinnen hebben hier gegeten en geslapen. Het was supergezellig."

Spijkerbroeken

De tenten, die gemaakt worden van gerecylede spijkerbroeken, komen van BlueCAMP. Iedere tent staat waterpas op een door Van der Hucht zelf gezaagd, halfzwevend houten plateau. "Dat was nodig, want op Pampus is nauwelijks een recht stukje te vinden." Elke tent beschikt over een grasveld van 9 bij 9 meter, voorzien van een picknicktafel met vrolijke parasol. "Alle plekken bieden comfort en een uniek uitzicht. En ze zijn lekker privé en natuurlijk coronaproof”, constateert Van der Hucht tevreden.

De bezoekers kunnen gebruikmaken van de toiletten in het paviljoen. Douchen op het eiland kan niet. "We hebben geen water op Pampus", legt Van der Hucht uit. "En het water dat we hebben, gebruiken we voor de horeca. Maar de mensen kunnen wel zwemmen!" Er wordt overigens wel aan een buitendouche gewerkt. "We proberen een watermaker met filters te maken. Dat is dan niet voor drinkwater, maar misschien dat we deze zomer al wel een eerste douchesessie kunnen hebben. Wel op eigen risico", lacht Van der Hucht.

Dinerbeleving

De camping kost 100 euro per nacht/per tent, inclusief ontbijt aan de 'deur' en gaat altijd in combinatie met de dinerbeleving Zomerlicht (inclusief vaartocht, museum, 3-gangendiner voor 75 euro per persoon). Komen er gezinnen logeren dan worden tegen betaling voor de kinderen eenpersoonslegertentjes opgezet. Op woensdag en donderdag is Eindeloos Pampus te boeken. Eindeloze namiddagen met zwemmen in het IJmeer, een lekkere familiemaaltijd, spellen als jeu de boules, volleybal en badminton, en vooral het ontdekken van een spannend 19de-eeuws fort met tachtig kamers.

De camping is in ieder geval tot eind augustus open. Info: pampus.nl.


Meer berichten