Het kappen van de monumentale bomen is onderdeel van de herinrichting van het gebied rondom de Beerensteinerlaan.
Het kappen van de monumentale bomen is onderdeel van de herinrichting van het gebied rondom de Beerensteinerlaan. Foto's: Nancy Poeran

Monumentale bomen Eikenlaan gerooid als onderdeel herinrichting

Natuur en Milieu

BUSSUM - De eerste monumentale bomen op de Eikenlaan in Bussum zijn deze week gerooid. De bomenkap is onderdeel van de herinrichting van de Beerensteinerlaan en omgeving.

Paul Witteveen, bewoner aan de Eikenlaan, stuurde de redactie de foto’s op. ‘De bomen zijn iets ouder dan de oudste bewoner van ruim tachtig jaar’, schrijft hij. ‘In augustus komend jaar gaan de laatste bomen tegen de vlakte.’

Tekst loopt door onder de foto’s.

Riool en herinrichting

Het project Beerensteinerlaan en omgeving is nu in de aanbestedingsfase, waarvan begin januari komend jaar bekend moet zijn welke aannemer deze aanbesteding heeft gewonnen. De gemeente Gooise Meren gaat in 2021 het gemengde rioolstelsel (regenwater en vuilwater) van het gebied vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Deze werkzaamheden worden gecombineerd met een herinrichting van het gebied. Ook wordt de openbare ruimte heringericht als 30 km/u zone, in het kader van ‘duurzaam veilig’. De planning is te starten in februari 2021.

Tekst loopt door onder de foto.

Ook worden in de omgeving rond de Beerensteinerlaan door nutsbedrijf Liander de gietijzeren gasleidingen vervangen - zoals komende jaren door vrijwel heel Bussum en omstreken - en worden elektraleidingen onder handen genomen. Waterleidingbedrijf PWN gaat op een later moment ook vervangingswerkzaamheden uitvoeren, maar dat staat los van dit project.

Uit de krant