Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat

Natuur en Milieu

REGIO - Het is alweer even geleden, maar na twee jaar coronapauze houdt het Goois Natuurreservaat binnenkort weer een ouderwets schaapscheerdersfeest. Dit keer echter staat het feest helemaal in het teken van het 90-jarig jubileum en zijn er veel extra’s. 

Zo zijn er veel nieuwe activiteiten, demonstraties, een grote markt, muziek en workshops. En dat een heel weekend lang: op zaterdag 4 en zondag 5 juni. 

Bezoekers kunnen slenteren over het festivalterrein in en rond de Schaapskooi op de Blaricummerheide en genieten van de schapen die wachten tot ze aan de beurt zijn om geknipt te worden. Er is muziek en een bijzondere markt met kinderactiviteiten en workshops. 

Het feestprogramma met de tientallen activiteiten staat online. De aanmeldingen voor de verschillende workshops zijn gestart. Wie alvast een beetje in de stemming wil komen, kan kijken naar de minifilm en genieten van de mooie beelden van de kudde en de kunst van het knippen.

Traditie 
Het scheren van de schapen vindt één keer per jaar plaats in het eerste weekend van juni. Dit jaar moeten er 300 schapen geknipt worden. De lammetjes zijn pas volgend jaar aan de beurt. Zowel op zaterdag 4 als op zondag 5 juni zorgen minimaal tien scheerders ervoor dat de kudde van Laren én de kudde van Blaricum geknipt of geschoren wordt.

Op zaterdag 4 juni is het evenement geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 5 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang voor het evenement is gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Brandende vrachtwagen op A1 bij Bussum 112 gisteren
Afbeelding
Diamanten huwelijksfeest in Bussum Echtpaar Dirk Heinen en Jacoba Heinen-Klinkenberg gelukkiger dan ooit Mensen gisteren
Afbeelding
Camper op kant na botsing met vrachtwagen; echtpaar komt met schrik vrij 112 23 mei, 15:23
Afbeelding
'We gaan deze man met een hart van goud enorm missen' St. Vitusschool neemt afscheid van ‘huisbakker’ Marc van Breemen Mensen 23 mei, 15:00
Afbeelding
Krappe ICT arbeidsmarkt in het Gooi; veel vacatures, weinig geschikte werknemers Algemeen 23 mei, 12:33
Afbeelding
In Gooise Meren rookte 15,1 procent van de volwassenen Maatregelen tegen roken effectief, maar actie blijft nodig Zorg 23 mei, 12:00
Afbeelding
Kwart wil overwaarde inzetten om woning te verbeteren of verduurzamen Helft woningbezitters verwacht overwaarde van ruim een ton Bedrijven 23 mei, 09:00
Afbeelding
Voorlopige uitslag van ‘1000 soortendag’ bekend; 1.094 soorten aangetroffen Natuur en Milieu 23 mei, 07:00
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief