Verschillende soorten huishoudelijk afval.
Verschillende soorten huishoudelijk afval. Foto: Pixabay

Vier inwoners proberen een week zonder afval te leven

Natuur en Milieu

REGIO - Een week zonder afval, zou het haalbaar zijn? Vier inwoners uit deze regio gaan de uitdaging aan en proberen een week lang zo min mogelijk afval te produceren. 

Jaarlijks organiseert Milieu Centraal de Week zonder Afval, dit jaar van 30 mei tot en met 5 juni. “In deze week gaan onze vier inwoners proberen om zo min mogelijk afval te produceren”, meldt de Grondstoffen en Afvalstoffendienst (GAD).

Vlogs
Op www.gad.nl/weekzonderafval en via Facebook, Instagram en Twitter nemen zij iedereen mee via vlogs en korte verhalen. Een inkijkje in de afvalproductie én preventie van:

  • Selma van Dijk, presentatrice: “Ik ga er open minded in en enorm mijn best doen. Het lijkt mij een behoorlijke uitdaging maar zeker de moeite waard voor de volgende generaties.” 
  • Anto Bajo, afvalcoach: “Door bewuster in te kopen kun je hopelijk veel verpakkingen besparen.”
  • Ynske Betlem, kwartiermaker circulaire economie en voorzitter Hilversum100: “Alle kleine beetjes helpen, daar geloof ik in.”
  • Dirk Dragstra, journalist: “Mentaliteit, daar begint het mee. Je moet continue kritisch blijven op jezelf. ”

Uitdaging
“Om een beeld te krijgen van het verschil dat ze gaan maken, nemen ze ons de week ervoor al mee in hun afvalproductie. Onze vier kandidaten gaan de uitdaging aan. Zij gaan op zoek naar mogelijkheden om in hun eigen huishouden op afval te kunnen besparen.”

De GAD roept iedereen op de uitdaging aan te gaan om eens een weekje bewust te kijken waar je afval kunt verminderen. “Want, alle kleine beetjes helpen.”

Bekijk hieronder het introductiefilmpje dat de GAD liet maken.


Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Huisartsen uit Gooise Meren strijdbaar op Malieveld Het is vijf voor twaalf voor huisartsen: ‘We willen nu meer tijd voor onze patiënten’ Zorg 5 jul, 15:00
Logo
Afbeelding
Toch gaat driekwart van ANWB-leden zeker op vakantie Nederlandse vakantieganger speelt in op huidige onzekerheden Algemeen 5 jul, 14:00
Afbeelding
Comeniusschool gaat ‘eco’ en wil ‘groene vlag’ behalen Algemeen 5 jul, 12:05
Afbeelding
Juliana Dalton behaalt zesde plaats op NK Algemeen 5 jul, 11:35
Afbeelding
HCAW blijft in spoor Amsterdam en Neptunus Sport 5 jul, 11:01
Logo
Afbeelding
Op stap met boswachters door het Kocherbos Muiderbergers blij dat het Kocherbos nu in handen is van Goois Natuurreservaat (GNR) Natuur en Milieu 5 jul, 09:00
Afbeelding
Ongeval op Brediusweg; auto komt tegen boom tot stilstand 112 4 jul, 19:43
Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:32
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief