Afbeelding
Foto: Gerke van de Hoef

Speelbos ‘t Laer viert tienjarig jubileum met extra kinderactiviteiten

Natuur en Milieu

REGIO - Een kunstwerk maken van natuurlijke materialen, een spannend natuurverhaal horen, het speelbos met een blinddoek om ontdekken, samen muziek maken op de metallofoon en meer. Het kan allemaal zaterdag in speelbos ’t Laer, op de grens van Laren/Hilversum.

Het unieke speelbos in de Gooise natuur viert zijn tiende verjaardag. Op zaterdagochtend is er voor kinderen van 4 tot 10 jaar van 10.00 tot 12.00 uur van alles te beleven.

Speelbos ’t Laer - op de grens van Hilversum, Laren en Baarn - is een bijzondere speelplek en zeer populair bij ouders met jonge kinderen uit ‘t Gooi, maar ook van daarbuiten. ‘t Laer biedt kinderen een natuurlijke speelomgeving zonder toestellen. Zij kunnen zich uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen.

De gedachte achter het speelbos is kinderen al spelenderwijs een blijvende band met de natuur te laten opbouwen. “Wie als kind veel met natuur in aanraking is geweest, zal zich er later ook sneller voor inzetten die natuur te beschermen”, aldus het GNR. “Zeer urgent in een land als Nederland, waar natuur altijd onder druk staat.”

Voor het verjaardagsfeest van zaterdag is beperkt plaats. Vooraf aanmelden kan via gooisnatuurreservaat@gnr.nl. Vermeld daarbij het aantal volwassenen en kinderen met hun leeftijd.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:16
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:48
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Muidernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief