Muidernieuws - Volgende stap voor tuinders Westbatterij
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De grond wordt al klaargemaakt voor de komst van de tuinen.
De grond wordt al klaargemaakt voor de komst van de tuinen. (Foto: Gemeente Gooise Meren)

Volgende stap voor tuinders Westbatterij

  Natuur en Milieu

MUIDEN De volkstuinders van de Westbatterij kunnen zich opmaken voor vertrek naar hun nieuwe onderkomen op landgoed Hoogerlust. Afgelopen week werd het huurcontract voor de volkstuintjes ondertekend en startte de werkzaamheden om de grond klaar te maken voor de komst van de tuintjes.

Met het startschot voor de werkzaamheden en het tekenen van het contract staat nu echt vast dat de volkstuintjes naar landgoed Hoogerlust komen. De volkstuinders hebben al vele jaren een tuintje aan de dijk achter fort de Westbatterij, maar moeten daar weg vanwege de bouwplannen voor de KNSF-grond. Het vertrek zorgde eerder lang voor veel onzekerheid bij de tuinders. Afgelopen december kwam het verlossende woord en werd er een akkoord gesloten voor de komst van de volkstuintjes naar hun nieuwe plek, nu staat alles dus echt zwart op wit. Na verwachting nemen de tuinders vanaf eind dit jaar hun intrek in het nieuwe complex.

Voor vele volkstuinders die al lange tijd tuinieren bij de Westbatterij betekent het wel dat het afscheid van hun zeer geliefde stek aan de dijk. De reacties zijn wisselen. Een deel van de tuinders zal niet meegaan naar Hoogerlust, anderen reageren erg verheugd omdat ze nu eindelijk zekerheid hebben over wat er gaat gebeuren en waar ze terecht komen.

Het volkstuinencomplex bestaat straks uit 80 tuinen, ongeveer net zoveel als de volkstuinvereniging aan de dijk al had. Naast de tuinen komen er ongeveer 60 tuinbergingen en kassen, komen er parkeerplaatsen en worden er meerdere paden aangelegd. De gemeente legt de tuinen aan, de vereniging zorgt zelf voor het plaatsen van een verenigingsgebouw dat bestemd wordt voor de opslag van gemeenschappelijke spullen.

Al met al vertrekken 27 tuinders van de Westbatterij naar landgoed Hoogerlust. Dat betekent dat er straks ook nog pakweg 53 tuintjes leeg komen te staan. Belangstellenden kunnen nog een tuintje huren. Aanmelden daarvoor kan op www.tuindersverenigingwestbatterij.nl.

 


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten
 

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>