Muidernieuws - Aan de slag met verduurzamen van Gooise Meren
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Aan de slag met verduurzamen van Gooise Meren

  Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Er moeten snel meer stappen worden gezet om aan de slag te gaan met het verduurzamen van de gemeente Gooise Meren. Dat stelt het gemeentebestuur. Meerdere werkgroepen gaan nu hard aan de slag.

Toen het gemeentebestuur anderhalf jaar geleden aantrad had het veel plannen op het gebied van duurzaamheid, maar veel van die plannen kwamen tot nu toe niet van de grond. Dat moet nu anders.

De afgelopen maanden hebben ongeveer honderd ondernemers, maatschappelijke organisaties, ambtenaren en bewoners van de gemeente Gooise Meren gewerkt aan een actieplan voor een duurzamere gemeente dat de naam 'Samen Sneller Duurzaam' heeft gekregen.

Het project heeft tot nu toe negen concrete punten opgeleverd waar meerdere werkgroepen mee aan de slag gaan, tot genoegen van wethouder Gerben Struik (GroenLinks). Het gaat onder meer om het verduurzamen van vastgoed, maar ook om plannen op het vlak van lokaal voedsel. "We kunnen nu met z'n allen echt aan de slag", zo zegt de wethouder. "Het doet me erg goed dat meerdere partners, ook los van de gemeente, deze plannen hebben opgezet en er de schouders onder zetten. Samen kunnen we nou eenmaal meer doen, want we moeten er allemaal achterstaan."

De plannen worden donderdag gepresenteerd in de werkplaats van Bouwmensen Gooi en Vechtstreek aan de Parallelweg, langs het spoor van Bussum.


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227070&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
Meer berichten
 

Muidernieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het Muidernieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227073&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=muidernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=139" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>